hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti İl Başkanı Taş: Bize bilgi aktarıyorlar

    AK Parti İl Başkanı Taş: Bize bilgi aktarıyorlar
    expand

    AK Parti İl Başkanı Taş: Bize bilgi aktarıyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kurulması planlanan iki partiyi takip ettiklerini söyledi. Taş, "İzlemimiz ve gözlemimiz altındalar. Bizim arkadaşlarımızı yanlışlıkla toplantılarına davet ediyorlar. 'Gidin bir çay için sıkıntı olmaz' diyorum. Gidip çaylarını içip bize bilgi aktarıyorlar" dedi.

    AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, il binasında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Muhittin Böcek yönetimindeki Büyükşehir'i yakından takip ettiklerini belirten Taş, inşaatı devam eden 3 etap raylı sistem için Menderes Türel döneminden belediye kasasına 160 milyon lira kaldığını söyledi. Kendilerinin iktidar kalması durumunda tramvayı Işıklar'a kadar devam ettireceklerini belirten Taş, şimdiki inşaat çalışmalarından tramvayın Meltem Mahallesi'nde son bulacağına yönelik gözlemleri olduğunu kaydetti.

    BÖCEK'E ELEŞTİRİ

    Böcek döneminde ulaşıma yüzde 35 zam yapıldığını kaydeden Taş, "Bizim dönemimizde son 4 yılda ulaşıma zam yapmadık. Ulaşıma yapılan zamdan vatandaşlarımız memnun değil, ulaşım esnafı da memnun değil. 200 otobüs esnafının aracı icra takibiyle bağlanmak üzere. Suya yüzde 20 ile 54 oranında zam yapıldı. Bizim 5 yıllık dönemimizde Antalya, Türkiye'nin en ucuz suyunu içen illerden biriydi. Şimdi en pahalı suyu içer hale geldik. Su kaynakları açısından Antalya dünyanın en zengin kentlerinden biri. Böcek ASAT'ın alacaklarını tahsil etse zamma gerek kalmayacaktı" diye konuştu.

    TAŞ'TAN BÖCEK'E TEŞEKKÜR

    Boğaçayı ile alakalı partilerinin ve Menderes Türel'in yerden yere vurulduğunu anlatan Taş, projenin yanlış olduğunun savunulduğunu söyledi. Taş, "2 gün önce Boğaçayı'nda inceleme yaptık, yosunların temizlendiğini gördük. Talimatı veren Böcek ve temizliği yapan ekiplere teşekkür ediyoruz. Demek proje hatası değilmiş. Projenin doğru olduğunu kamuoyunu gösterdiği için arkadaşlara teşekkür ediyorum. Projenin devamını da yapacağım diyorlar, tebrik ediyorum. Bizim yarım kalan projelerimizi tamamla, temizliğini yap sana yeter. Bizi takip etmeye devam et, başka bir şey yapmana gerek yok" dedi.

    CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİ KINIYORUM

    Kepez Belediye Meclisi'nde CHP'li bir üyenin caddeye verilecek şehit ismine şerh koymasına tepki gösteren Taş, "Şehitler bizim için çok değerli, rahat nefes alıyorsak şehitler sayesindedir. Şehidin isminin caddeye verilmesinden rahatsız olan üyeyi kınıyorum, onu meclis üyesi yazanları milletin vicdanına havale ediyorum" dedi.

    3 KAVŞAK İÇİN ÖDENEK TALEBİ

    Duralilar, Sanayi ve Korkuteli kavşaklarında trafiğin kilitlendiğini belirten Taş, bakanlarla bu kavşaklar için görüşme yaptıklarını söyledi. Taş, kavşakların yapılması için ödenek talebinde bulunduklarını, birkaç ay içinde bu ödeneğin geleceğini söyledi.

    AK PARTİ'DE KONGRE TAKVİMİ

    İl Başkanı Taş, partisinin delege seçimlerinin 7 Ekim'de başlayacağını, aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi. İlçe kongrelerinin 1 Ocak 2020 tarihinde başlayacağını açıklayan Taş, "İlçe kongreleri 20 Nisan'a kadar bitecek. İl kongresinin ise Ağustos veya Eylül ayında yapılması planlanıyor. Partimizin yönetimlerini yenileyerek dinamik kadrolarla 2023 hedeflerine gitmek istiyoruz. Kongreler bizim için tazelenme anlamına geliyor. Girdiğimiz her seçimde milletimiz bize sıkıntı vermedi. Antalya'da milletimiz partimize gereken desteği verdi. Bizde koltuk sevdası olmaz. 10 Mart 2018'de İl başkanı seçildim. Bu görev ateşten gömlektir. Ona göre adım atarız, şu anda görevimin başındayım. Cumhurbaşkanı bırak dediği anda gözümü kırpmadan bırakırım. 1,5 ayda 19 ilçeyi ziyaret ettik. Toparlanma sürecimizi tamamladık. Hedefimiz yapılacak ilk seçimlerde yüzde 50'yi aşmak. Bazı ilçelerde ilçe başkanları değişebilir. Heyecanını kaybeden arkadaşlarla yolumuza devam etmeyeceğiz" diye konuştu.

    2-3 KİŞİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

    Kurulması planlanan 2 yeni parti için şu ana kadar Antalya'dan 2-3 üyenin istifa ettiğini açıklayan Taş, "Bu istifa edenler Konyalı ve ona göre parti tercihleri olduğunu düşünüyoruz. Partimizde hiçbir görev almış değiller. Bizim tabanımızda aktif siyaset yapan arkadaşlarımızdan hiçbiri istifa etmedi. Parti kuracaklar da sanırım 2023'ü bekleyecek. Parti kurmak her liderin harcı değil. Parti kuracak iki ismin de lider vasfı olmadığını düşünüyorum. Mahalle temsilciliği yapan arkadaşlarımızı bile yanlarına alamadılar. Toplantılarını takip ediyoruz. Çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İzlemimiz ve gözlemimiz altında. Yaptıkları toplantılara arkadaşlarımız icabet ediyor. İçeriden bilgi alıyoruz. Topantı yapamadıklarını, doğru düzgün çoğunluğu sağlayamadıklarını öğreniyoruz. Bizim arkadaşlarımızı yanlışlıkla toplantılarına davet ediyorlar. 'Gidin bir çay için sıkıntı olmaz' diyorum. Gidip çaylarını içip bize bilgi aktarıyorlar" diye konuştu.

    Taş, AK Parti'nin gündeminde erken seçim olmadığını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow