hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'nin kadın üye sayısı hedefi 6 milyon

    AK Partinin kadın üye sayısı hedefi 6 milyon
    expand

    AK Parti'nin kadın üye sayısı hedefi 6 milyon

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Seda Gören Bölük, 2021 yılı için hedeflerinin kadın üye sayısını 5 milyon 273 binden 6 milyona çıkarmak olduğunu kaydetti.

    AK Parti Antalya 6'ncı Olağan İl Kadın Kolları Kongresi, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Seda Gören Bölük'ün yanı sıra, AK Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu, Tuğba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik, AK Parti MKYK Üyesi Gökcen Özdoğan Enç ve çok sayıda partili katıldı.

    Kongrede konuşan Seda Gören Bölük, Antalya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti Teşkilat Başkanlığının haziran ayı başında başlattığı 'Gönül Seferberliği' kapsamında, AK Parti Kadın Kolları üye sayısının 550 bin arttığını anlatan Bölük, şöyle konuştu:

    "Bunun hatrı sayılı miktarını, Antalya teşkilatımız yaptı. Pandemi döneminde, herkesin birbirinden uzak ve mesafeli durduğu dönemde, sizin evlerde, meydanlarda, sokaklarda üye yapmak için çalışmanız çok kıymetli bir şey. AK Parti'nin kadın üye sayısı 5 milyon 273 bine ulaştı. Ne sizin bu yaptığınız kadın kolları kongreleri, ne de o üye sayısını muhalefet partileri yapamıyor. Muhalefet partilerinin ana kademelerinin yapamadığı bir kongreyi yapıyorsunuz. Muhalefet parti merkezlerinin sahip olamadığı üye sayısına sadece kadınlar olarak sahibiz. AK Parti'nin 12 milyona yakın üyesi var. Kadın üye sayımız yüzde 47'ye tekabül ediyor. Bunu yüzde 50'ye çıkartmak istedik ama olmadı. 2021 yılı için hedefimiz, üye sayısını 5 milyon 273 binden 6 milyona çıkarmak. Bu bütün Türkiye için koyduğumuz bir hedef."

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hep "Gücümü kadınlardan alıyorum" dediğini hatırlatan Bölük, yapılan her köprüde, her kilometre taşında, her yolda, her çalışmada, kadın kolları teşkilatının attığı her adımın çok büyük katkısı olduğunu kaydetti.

    AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise çok güzel bir kongre geçirdiklerini belirterek, kadın üyelere verdikleri destek için teşekkür etti.

    Tek listeyle gidilen seçimde, mevcut başkan Ayşe Keyik Yılmaz yeniden göreve seçildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow