hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz Üniversitesi'nde 15 Temmuz sergisi

    Akdeniz Üniversitesinde 15 Temmuz sergisi
    expand

    Akdeniz Üniversitesi'nde 15 Temmuz sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin engellenmesine yönelik halkın direnişini anlatan karma resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, 5 ülkeden sanatçıların eserlerinin de katılımıyla uluslararası boyuta taşındı. Sergide 5 ülkeden 56 eser yer alıyor.

    Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesi'ndeki sergi açılışının kurdelesini Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğ General Tekin Aktemur, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, rektör yardımcıları akademisyenler ile 15 Temmuz Vatan Şehidi Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç ve babası Zeki Kılınç kesti.

    Aşılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, "4'üncü yılında, 15 Temmuz ruhunu canlı tutmayı amaçlıyoruz. 4 yıl boyunca 15 Temmuz'u hatırlamak amacıyla bir hafta sürecek olan etkinlikleri düzenliyoruz. Bir daha yaşanmaması için, 15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

    Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar ise, "15 Temmuz akşamı devletin silahlarını milletimize doğrultarak demokrasimize, meclisimize milli iradeye yapılmaya çalışılan darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. 15 Temmuz gecesi milletin iradesine, birliğine ve beraberliğine kasteden hainlerin vatan işgaline dönük yaptığı bu kalkışma, tarihi boyunca bağımsızlığını canı pahasına korumuş olan milletimizin geninde bulunan savunma azmi ve karşı koyma iradesi ile püskürtüldü. Üniversite olarak bizlerde, bu elim olayda hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ile gazilerimizin hatırasını yaşatmak, yaşananları unutmamak ve unutturmamak amacıyla sergimizi hazırladık. Bu şanlı direnişi gelecek kuşaklara aktarmak için hazırladığımız etkinliğimizin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bir daha bu olayların yaşanmamasını diliyor, aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

    Sergi 31 Temmuz' kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow