hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz Üniversitesi'nde fotoğraf buluşması

    Akdeniz Üniversitesinde fotoğraf buluşması
    expand

    Akdeniz Üniversitesi'nde fotoğraf buluşması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ile Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği seminere katıldı. Rektör Özkan, ünlü fotoğraf sanatçısı ve foto muhabirlerine katılım belgesi verdi.

    AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, TFMD ile Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nün düzenlediği seminere katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Mavi Amfi Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, ünlü fotoğraf sanatçıları ve foto muhabirleri Mehmet Turgut, Mustafa Seven ve Tolga Adanalı ile TFMD Başkanı Rıza Özel öğrencilerle buluştu.

    FOTO MUHABİRLERİ DÖNEMİN TANIKLARI

    Katılımcılara teşekkür belgelerini takdim eden Rektör Özkan, foto muhabirlerinin dönemin tanığı ve insanların gören gözleri olduğunu vurgulayarak, “Siz foto muhabirleri aslında bizim üçüncü gözümüzsünüz. Sizin gözünüzle dünyayı görüyoruz. Bunu yaşadığımız savaş döneminde tekrar hatırladık. Bölgeden gelen bir fotoğraf, binlerce kelimeden daha çok insanları etkiledi, yaşanan dramı bize aktardı. Dünyada bu konuda uyanan tepkide fotoğraflar çok etkili oldu. Tabi diğer taraftan Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen savaşta gösterilen hassasiyetin Suriye'de, Somali'de ya da Yemen'de gösterilmemesi, Batı dünyasının iki yüzlülüğünü gösterdi" ifadelerini kullandı.

    ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

    Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Mehmet Turgut portre fotoğrafı konusunun inceliklerini, Mustafa Seven sosyal medya kullanımını, Rıza Özel ve Tolga Adanalı ise foto muhabirliğini anlattı. Program sonunda Rektör Özkan, katılımcılara teşekkür belgesi verirken, Rıza Özel de Rektör Özkan'a günün anısına hediye takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow