hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aklındaki soruları, hediye tabletle çözdü

    Aklındaki soruları, hediye tabletle çözdü
    expand

    Aklındaki soruları, hediye tabletle çözdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 8'inci sınıf öğrencisi Yağmur Ersoy (13), televizyondan takip ettiği derslerinde aklına takılan soruları soramadığı için yaşadığı zorluğu, hediye tabletle çözdü. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği tablet sayesinde derslerini öğretmeni ve arkadaşlarıyla birlikte işleyen Ersoy, “Artık soru sorabiliyorum. Aklıma takılanları tabletle çözdüm" dedi.

    Antalya'nın Kepez ilçesinde oturan ve uzaktan eğitime devam eden Mobil Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Yağmur Ersoy, bir süre televizyondaki EBA TV'den derslerine çalıştı. Bu süreçte aklına takılan soruları soramadığı için zorluk çeken Ersoy, durumu okul müdürü Hasan Ali Çetin'e bildirdi. Çetin'in tablet gönderilecek öğrenciler listesine aldığı Ersoy'a, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kısa sürede tablet gönderildi.

    EBA TV ve internet üzerinden derslerini yapabilen, ders konularına daha detaylı çalışan Ersoy, tablet sayesinde sınıftaki arkadaşlarıyla birlikte derse görüntülü olarak da katılabiliyor. Öğretmeninin verdiği ödevleri de bu tablet üzerinden yapabilen Yağmur Ersoy, “Aklıma takılan soruları televizyonda sormam mümkün değildi. Artık bu sorun ortadan kalktı. Öğretmenime ders sırasında soru sorup arkadaşlarımla sanal da olsa bir araya gelebiliyorum. Aklıma takılan soruları tabletle çözdüm" dedi.

    Öğrencilere aşama aşama tablet dağıttıklarını belirten Mobil Ortaokulu Müdürü Hasan Ali Çetin, şu ana kadar yaklaşık 50 öğrenciye ulaştıklarını, tabletlerin dağıtımının devam ettiğini söyledi. Öğrencilerin tabletle evlerinden çıkmadan derslerine katılabildiklerini ifade eden Çetin, öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow