hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKS'de sanat şenliği başladı

    AKSde sanat şenliği başladı
    expand

    AKS'de sanat şenliği başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kültür Sanat (AKS), 2019-2020 kültür-sanat sezonuna, dünyaca ünlü ressamlar Elvan Alpay, Tayfun Erdoğmuş ile Melek Mazıcı'nın eserlerinin yer aldığı sergiyle başladı.

    AKS'deki serginin açılışına Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, ATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, AKS Müdürü Münevver Eminoğlu, sergi küratörü Haldun Dostoğlu, sergi sahibi ressamlar ve sanatseverler katıldı.

    AKS'YE 80 BİN ZİYARETÇİ

    ATSO Başkanı Davut Çetin, yeni sezona üç ayrı salonda üç ayrı sanatçının sergilerinin açılışıyla başlandığını kaydetti. Başkan Çetin, "AKS, 4 yıl önce Antalya'nın kültür-sanat yaşamına katkı sunmaya başladı. 4 yılda uzun soluklu 16 sergi açıldı, 80 bine yakın ziyaretçimiz oldu. Çocuklarımıza yönelik sanat atölyelerimize katılım ise her geçen yıl katlanarak arttı. Sanatı çocuklarımıza, gençlerimize sevdirerek yaygınlaştırma çabası gösteriyoruz" dedi.

    ÇARŞI SANATLA ŞENLENECEK

    ATSO olarak kültür-sanat etkinliklerine önem verdiklerini ifade eden Davut Çetin, "Sokakta Şenlik Var projesiyle de şehir merkezine canlılık kazandırdık. Sanatın şehrin her yanına yayılması çabasında olduğumuzu gösterdik. Avrupa ülkelerinde her sokakta, her caddede ve her meydan da sanat yapılıyor, şehir merkezleri gece-gündüz canlı tutuluyor. Turizm şehri Antalya'da ise saat 19.00'dan sonra çarşılarımızda, meydanlarımızda kimse yok. Önümüzdeki yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyelerin de desteğiyle projemizi geliştirip şehrimizi sanatla renklendireceğiz" dedi.

    TOPLUMA MESAJ VEREN ESERLER

    Sergi küratörü Haldun Dostoğlu da 'Cennet Uzaklar da Bir Vaat mi?', 'Yeni Dünya Katmanları', 'Şeffaf Yansımalar' adlı resim sergileri ve eser sahibi ressamlar hakkında bilgi verdi. Paris'te birçok koleksiyonda eserleri bulunan ressam Elvan Alpay, resim sanatında üç boyutlu resim çalışmaları, kâğıdın sonsuz olanaklarını keşfeden ressam olarak tanınan, birçok eseri müzelerde yer alan Melek Mazıcı, kurumuş yaprak ve çiçeklerden oluşan 'natura' resim çalışmalarıyla ünlenen Tayfun Erdoğmuş'un eserlerinin yer aldığı sergiler, 1 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow