hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akseki ve Elmalı'da kapanan mahalle yolları açıldı

    Akseki ve Elmalıda kapanan mahalle yolları açıldı
    expand

    Akseki ve Elmalı'da kapanan mahalle yolları açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kar yağışı olan bölgelerde kar temizleme ve yol açma çalışması yapıyor. Büyükşehir ekipleri, Akseki'de 13, Elmalı da ise 6 mahallede karla kaplanan yolları gece gündüz çalışma yaparak ulaşıma açtı.

    Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın doğu ve batı ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşanmaması için hummalı çalışma sergiliyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Alan Ekipleri, yoğun kar yağışından kapanan mahalle yollarını iş makineleriyle temizleyerek açıyor.

    YOLLAR ULAŞIMA AÇILDI ARIZALAR GİDERİLDİ

    Akseki ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 mahalle yolu kapandı, bir mahalle yolunda göçük meydana geldi. Kırsal alan ekiplerinin iş makineleriyle sürdürdüğü aralıksız temizleme çalışması sonucu yolların tamamı gün içerisinde ulaşıma açıldı. Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçeye bağlı Süleymaniyesu hattı pompasının orta gerilim hattı tellerinde kopmalar ile TEDAŞ'a ait yüksek gerilim hatlarında direk yıkılmaları ve tel kopmaları meydana geldi. Ekiplerin çalışması sonucu arızalar giderildi. Onarım devam ederken Akseki ilçe merkezine jeneratörler yardımı ile su verildi.

    GECE GÜNDÜZ KARLA MÜCADELE

    Elmalı'nın yüksek kesimlerinde iki gün etkili olan yoğun kar yağışıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler çalışmalara başladı. Gece ve gündüz aralıksız çalışan ekipler, Elmalı'nın Bayındır, Ovacık, Gümüşyaka, Çalpınar, Yapraklı, Dereköy mahallelerinde greyderlerle yolları ulaşıma açtı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow