hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya HEP'ten, Rektör Özkan'a ziyaret

    Alanya HEPten, Rektör Özkana ziyaret
    expand

    Alanya HEP'ten, Rektör Özkan'a ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ALANYA HEP Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul ve Alanya HEP Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Murat Ertan Doğan, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı makamında ziyaret etti.

    Ziyarette, iki üniversite arasında işbirliği ve ortak proje çalışmalarının geliştirilmesi ele alındı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Alanya HEP Üniversitesi'ndeki yenilikler hakkında Prof. Dr. Özlenen Özkan'a bilgiler aktardı. Görüşmede Alanya HEP Üniversitesi'nin yeni dönemde uzaktan eğitim alt yapısını güçlendirdiği ve ileriye yönelik önemli hedeflerlerin belirlendiği aktarıldı.

    Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Akdeniz Üniversitesi'nin Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olduğunu, uluslararası çaptaki başarılarının memnuniyetle takip edildiğini söyledi. Dünya çapında bir bilim insanı olarak adını duyuran Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın, Akdeniz Üniversitesi'nin vizyonunu daha ileriye taşıyacağından emin olduklarını dile getiren Prof. Dr. Özkul, “Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sn. Özlenen Özkan'a yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. İki üniversite arasında işbirliğinin daha ileriye taşınması noktasında verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Alanya HEP Üniversitesi'nde yeni açılacak meslek yüksek okulun oluşumu konusunda destek istedik. Kardeş üniversite ALKÜ'nün de içinde olacağı ortak konferans ve sempozyumların düzenlenmesi, akademisyenlerin karşılıklı görevlendirilmesi, bilgi birikimi paylaşımı konusundaki işbirliği dileklerimizi ilettik" diye konuştu.

    REKTÖRE ALANYA'YA ÖZGÜ İPEK KOZASI

    Rektör Vekili Prof. Dr. Özkul, Alanya HEP Üniversitesi'nde sağlık turizmi ve tropik tarım ürünleri ile ilgili araştırma enstitülerinin kurulması kararı alındığını, bu konuda Akdeniz Üniversitesi ile ortak proje ve çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ise iki üniversite arasında gerçekleştirilecek işbirliği ve proje çalışmalarının önemine dikkat çekti, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Görüşme sonunda, Rektör Özkan'a, Alanya'ya özgü ipek kozasından yapılmış çiçek motifi hediye edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow