hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdağ için yoğun çalışma

    Akdağ için yoğun çalışma
    expand

    Akdağ için yoğun çalışma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Engin ANAK/ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi, Torosların zirvesinde yer alan ve bölgenin ilk kayak merkezi olması için yoğun çaba sarf edilen Alanya Akdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi için yoğun mesai harcıyor.
    Alanya Belediyesi, Alanya Akdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nce 2019 yılının Temmuz ayında ön izni verilen AKDAĞ projesinde önemli mesafe kat etti. Gelinen son noktada ise Alanya Belediyesi'nin çok ciddi sorunları gidererek, projenin ilgili Bakanlığa devrinin şubat ayı sonu en geç mart ayı içerisinde planlandığı açıklandı.
    Alanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından ön izin alınması ile beraber Akdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi halihazır haritalar ve imar planına esas jeolojik etütleri ilgili kurumlardan talep ederek çalışmalara altlık olacak şekilde düzenledi. Elde edilen teknik belgeler ışığında Ağustos 2019 tarihinde ilk teknik gezi Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden, Türkiye Kayak Federasyonu'ndan ve Türkiye Kayak Federasyonu Eğitim Kurulu'ndan temsilcilerle beraber yapılarak arazi durumu incelendi. Arazi durumu, idari ve teknik veriler ışığında 21 ayrı kurumdan imar planı yapımına esas kurum görüşleri talebi bir üst yazı ile iletilmiş ve toplanmaya başlanan kurum görüş talepleri çalışmasının hala devam ettiği açıklandı.
    İMAR PLANLARI HAZIRLANACAK
    Alanya Belediyesi'nin planlama çalışmaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayının ardından 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlanacak.
    Alanya Belediyesi İmar Şehircilik, Plan Proje ve Yapı Kontrol Müdürlüklerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
    "Alanya Belediyesi'nin yetki, görev ve sorumluluk alanında olmamasına rağmen şehrimizi ilgilendiren önemli bir husus olduğu için Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel nezdinde AKDAĞ Projesi için çok ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun büyük destekleriyle, Başkanımız Adem Murat Yücel'in yoğun gayretleri ve ekip arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarıyla AKDAĞ Projesi çalışmalarında sona geldik. Neredeyse çözülmesi imkansız taleplerimize dahi çok ciddi destek veren ve hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na bu hususla şükranlarımı sunuyorum."
    Yapılan yoğun çalışmaların neticesinde projeyle ilgili sorunları tek tek ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Başkan Yardımcısı Kasapoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız yoğun çalışmaların neticesinde çok ciddi sorunları olan projeyi çözüme kavuşturuyoruz. Alanya Belediyesi'nin Akdağ Projesi için gerçekleştirdiği bu yoğun çalışmanın ardından konuyla alakalı hiçbir bilgisi olmayan, projeyle ilgili yapılan çalışmaları dahi incelemeden fütursuzca yapılan talihsiz açıklamaları şaşkınlıkla izliyor, böylesi bir dönemde yapılmasını da manidar buluyoruz. İmar planı çalışmalarımız ile beraber Bakanlık ile olan irtibatımız, kurum görüşleri alınan kurumlar ve teknik destek veren kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Projenin ise Şubat sonu en geç Mart ayı içerisinde ilgili Bakanlığa devrinin yapılmasını planlıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow