hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya Belediye Meclisi'nden dev tesise onay

    Alanya Belediye Meclisinden dev tesise onay
    expand

    Alanya Belediye Meclisi'nden dev tesise onay

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi'nin 2020 yılı son meclis oturumu olan aralık ayı toplantısında Cuma Pazarı'nın yıkılan yerine yapılması planlanan ve otopark, kapalı pazar alanı, sinema, kütüphane ile daha pek çok imkânı barındıracak tesise onay çıktı.

    Alanya Belediyesi aylık olağan meclis toplantılarının aralık ayı oturumu, Covid-19 tedbirleri kapsamında Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlık ettiği oturuma Milliyetçi Hareket Partisi'nden Kerim Aydoğan ve Mehmet Ali Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Serkan Salvur, İYİ Parti'den ise Hasan Basar, Hacı Mevlüt Zavlak ve Didem Dim Özaltın mazeretli olarak katılmadı.

    'EŞ DOST ZİYARETLERİNE ARA VERMELİYİZ'

    Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gerek dünyada gerekse ülkemizde yayılım eğilimini arttıran Covid-19 salgınının hayatımızda yeniden ciddi kısıtlamalara neden olmaya başladığını belirterek, tüm vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaya davet etti. Başkan Yücel, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kış aylarının gelmesi ile birlikte salgının yayılımı hızlanmış; vaka ve ölüm sayıları maalesef katlanarak artmıştır. Şehrimizde salgının hızını yavaşlatmak için hep birlikte mücadele etmeli, sağlık çalışanlarına destek vermeliyiz. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için lütfen devletimizin, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı yasaklara uyalım. Kapalı ve kalabalık ortamlara girmeyelim, kesinlikle eş dost akraba ziyaretleri yapmayalım. Hijyen, maske ve mesafe kurallarına özen gösterelim" dedi.

    'MUSTAFA ARAS'IN KAYBI HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ'

    Meclis üyesi Mustafa Aras'ın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyleyen Başkan Yücel, "Covid-19 dolayısıyla kaybettiğimiz, bu çatı altında birlikte mesai yaptığımız meclis üyemiz, değerli büyüğüm Mustafa Aras'a ve kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Şu an hastanede ve evlerinde tedavi gören tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek'in sağlığına kavuşmuş olması bizleri çok mutlu etti. En kısa sürede görevinin başına dönmesi temennisiyle başkanımıza tekrar geçmiş olsun" diye konuştu.

    'KENTTEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRIYORUZ'

    "Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin kentimizde hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla mutlulukla yaşayabilmesi bizim en büyük gayemizdir" diyen Başkan Yücel, "Bu hedefle yeni hizmet ve projeleri hayata geçiriyoruz. 'Engelsiz Kent Alanya' sloganıyla, Engelsiz Kent Yönetmeliğimiz kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Alanya, Dünya Engelliler Vakfı tarafından 'erişilebilir şehir' ilan edilmiştir. Alanya Belediyesi olarak engelli birey ve ailelerine destek vermeye, onların hayat mücadelelerinde yanında olmaya, günlük yaşamlarında karşılaştıkları engelleri kaldırmak için çalışmaya var gücüyle devam edeceğiz" dedi.

    'KADINA ŞİDDETİN SON BULMASI EN BÜYÜK ARZUMUZ'

    Başkan Yücel, yeni adıyla geçtiğimiz hafta hizmete giren Engelli, Aile ve Kadın Destek Merkezi'nin Alanya'da artık sadece engelli bireylere değil, kadınlarımıza yönelik de hizmet vermeye başladığını ifade etti. "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde pandemiden dolayı kısıtlı bir törenle Alanya Belediyesi Aile ve Kadın Destek Merkezi'mizin açılışını gerçekleştirdik" diyen Başkan Yücel, "Aile ve Kadın Destek Merkezimizde her daim kadınlarımızın yanında olacağız. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumun temeli olan ailenin korunması adına çok önem verdiğimiz merkezimizin kapısı ihtiyaç duyan tüm kadınlarımıza sonuna kadar açıktır" ifadelerini kullandı.

    BAŞKAN YÜCEL'DEN ÖZEL GÜNLERİ İÇİN KUTLAMA VE TEMENNİ

    Başkan Yücel, 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü 12 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı da kutladı. Başkan Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Yusuf Yılmaz'a da başarılar diledi. Başkan Adem Murat Yücel, aldıkları galibiyetlerle Alanya'nın gururu olan Alanyaspor, Kestelspor ve Belediyespor oyuncuları ve teknik heyetlerine de başarılar diledi.

    '2021 İÇİN UMUTLUYUZ'

    2021 yılı için umutlu olduğunu ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "2020 yılının son günlerini yaşarken, yeni bir yıla girecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. 2020 yılı hem ülkemiz hem de dünya genelinde çok zor geçen bir yıldı. Yeni yılda tüm dünya insanlarının mücadele ettiği salgın ve ekonomik sıkıntıların son bulmasını diliyorum. 2021 yılının şehrimizde, ülkemizde ve dünyada sağlık başta olmak üzere, sevgi, barış, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı, huzur ve güven içinde yaşandığımız güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2021 yılında da yeni projeler ve yeni hedeflerle, birlik ve beraberlik içinde; vatandaşlarımıza daha iyi hizmet için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Alanya halkının, şehrimizde yaşayan yerleşik yabancı vatandaşlarımızın ve siz değerli meclis üyelerinin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl geçirmenizi dilerim" dedi.

    '2 MİLYON 100 BİN MASKE DAĞITILDI'

    Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, meclis üyelerine Covid-19 sürecinde Alanya'da yapılan hizmet ve faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi. Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin pandemi süreci boyunca kent genelinde temizlik ve dezenfeksiyon başta olmak üzere pek çok konuda çalışma yaptığını belirterek, bu süreçte vatandaşlara 2 milyon 100 bin maske dağıtıldığını belirtti.

    DEV TESİSİN YAPIMINA MECLİSTEN ONAY ÇIKTI

    Konuşmaların ardından gündem maddelerinin okunması ve karara bağlanmasına geçildi. Uzun bir süredir yapımı planlanan ve hukuki sürecinin sona ermesinin ardından meclis gündemine taşınan Şekerhane Mahallesi'nde Cuma Pazarı ve Düğün Salonu olarak kullanılan alanın modernize edilmesi ve işlevselliğinin arttırılması projesi meclisin onayına sunuldu. 60 milyon Türk Lirası'na mal olması planlanan otopark, kapalı pazar alanı ve sinema kompleksi projesi 8025 metrekarelik alanda yer altında olacak şekilde 2 katlı otoparkın yanı sıra, pazar alanı, meydan, sinema salonları, yeme-içme alanları, alışveriş noktaları ve kütüphaneden oluşacak. Oylamaya sunulan proje, MHP, AK Parti ve CHP'nin kabul, İYİ Parti'nin ise ret yanıtı aldı. Proje, oy çokluğu ile meclisten geçti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow