hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya Belediyesi temizlik ekibi 7/24 görev başında

    Alanya Belediyesi temizlik ekibi 7/24 görev başında
    expand

    Alanya Belediyesi temizlik ekibi 7/24 görev başında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi, 70 kilometrelik sahil bandı dahil şehrin dört bir yanında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Duyarsız vatandaşların sebep olduğu çevre kirliliğine dikkati çeken Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, "Alanya'mızı ve doğayı birlikte koruyalım" diyerek vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

    Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in göreve geldiği 2014 yılından bu yana örnek çalışmalara imza atan Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, hizmetlerine taviz vermeden devam ediyor. İlçe bazında yaptığı çalışmalarla Türkiye'de örnek belediyecilik rüştünü kazanan, aldığı ödüllerle ulusal ve uluslararası platformlarda ses getiren ve taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Temizlik İşleri Müdürlüğü, 7/24 Alanya'yı temiz tutmak adına var gücüyle çalışıyor. Temizlik ekibi, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte oluşan nüfus yoğunluğu ve beraberinde duyarsız vatandaşların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için yoğun çaba sarf ediyor.

    PANDEMİ SÜRECİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI

    Alanya Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehlikesine karşı vatandaşlarını korumak amacıyla yaptığı çalışmalarla da takdir topladı. Covid-19 vakasının ülkemizde de görülmesiyle birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü cadde ve sokakları her gün ilaçlı su kullanarak yıkarken, bünyesine kazandırdığı 'Mikronsis' aracıyla en ücra köşeleri dahi dezenfekte ederek vatandaşlardan geçer not aldı.

    DEMİR: 430 PERSONEL 120 ARAÇ İLE HİZMET VERİYORUZ

    Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, "430 personel 120 araç ile Alanya'mıza hizmet veriyoruz. Koronavirüs nedeniyle insanlarımız bilinçli şekilde sosyal mesafeye uyarak plajlarda ve piknik alanlarında geniş alanlara yayılıyor. Ancak bilinçsiz ve duyarsız kişilerce kirlenen alanların genişlemesine de neden oluyor" dedi.

    'VATANDAŞLARIMIZDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ'

    Temizlik İşleri Müdür Adem Demir, günübirlik yapılan çalışmalara rağmen duyarsız vatandaşlardan oluşan çevre kirliliğine yetişmekte zorlandıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Ekiplerimizle birlikte imkanlarımız dahilinde 7/24 Alanya'mızı temizlemeye gayret ediyoruz. Daha temiz bir Alanya için çalışıyoruz. 70 kilometrelik sahil bandında her gün temizlik yapıyoruz. Buna rağmen maalesef çevre kirliliği oluşmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, temiz bir Alanya için hep birlikte mücadele edelim. Değerli halkımızdan çevreye hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz. Çevreyi kirletmenin yanlış olduğunu biliyoruz ama bunu davranışlarımıza maalesef yansıtamıyoruz."

    'ALANYA HEPİMİZİN, DOĞA HEPİMİZİN'

    Şehrin dört bir köşesine çöp konteynerleri yerleştirdiklerini vurgulayan Demir, oluşan atıkların çevreye değil bu konteynerlere atılmasını istedi. Demir, "Sahil bandı boyunca ve mesire alanlarının çıkışlarında çöp konteynerlerimiz mevcut olup vatandaşlarımızın atıklarını plajlarımıza ya da mesire alanlarına değil kendilerine en yakın çöp konteynerlerine bırakmalarını rica ediyoruz. Alanya hepimizin, doğa hepimizin, lütfen bu şehri temiz tutalım" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow