hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı

    Alanya Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı
    expand

    Alanya Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

    Alanya Belediye işçileri için 3 yıllık süreyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Belediye-İş Sendikası Temsilcileri arasında imzalandı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, söz verdikleri gibi çalışanları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. İşçilere enflasyonun üzerinde zam verdiklerini dile getiren Başkan Yücel, "Personelimizin her zaman yanında olduk. 5 yıldır personelimizin hak ettiğini günü gününe alması için ne gerekiyorsa yaptık. Bundan sonra da tüm belediye çalışanlarımızın daha iyi şartlarda çalışması için ne gerekiyorsa yapacağız. Yeni sözleşmemizi sendikamızla imzaladık. Personelimizi enflasyona ezdirmedik. Belediyemiz bütçesine göre yapabileceğimiz en fazla artışı sağladık. Sözleşmemiz işçilerimize, sendikamıza ve belediyemize hayırlı olsun" dedi.

    İŞ GÖREMEMEZLİK RAPORU ALAN İŞÇİLERİN MAĞDURİYETİ GİDERİLİYOR

    Maaşlara yansıyacak ücret farkının yanında, işçiler lehine çeşitli sosyal haklar da getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Yücel, "Toplu İş Sözleşmemizin 43. Maddesi ile hastalık nedeni ile iş görmezlik raporu alan işçilerin SGK tarafından ödeme yapılmayan ve eksik ödeme yapılan günlerine dair ücretleri ve diğer ödemeleri de belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Böylelikle işçilerimizin bu konudaki büyük bir mağduriyetini, hak kaybını da gidermiş olduk" dedi.

    'İŞÇİYE NE GEREKİYORSA YAPTI'

    Alanya Belediye-İş Sendikası Baş Temsilcisi Ali Kuloğlu ise şunları kaydetti:

    "Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in göreve geldiği 31 Mart 2014 tarihinde, 15 Mart 2014 imzalı iş sözleşmesi çerçevesinde alt limit 39 TL olarak belirlenmiş iken, her 2 yılda bir yapılan bu anlaşma kapsamında 15 Mart 2015'te yapılan iş sözleşmesinde bu rakam 65 TL'ye, 15 Mart 2017'de de 80 TL'ye çıkmıştır. 15 Mart 2019 itibariyle de geçerli olacak rakam 110 TL olarak belirlenmiştir. Başkanımız en üst limitten ücret sözleşmesini imzalamıştır. Personelim ve sendikam adına kendisine teşekkür ederim."

    'ŞARTLARI DOYURUCU BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATTIK'

    İşçilerin maaşlarının enflasyonun altında kalmayacak şekilde bir sözleşmeye imza attığı için Başkan Yücel'e teşekkür eden Kuloğlu, "Oldukça başarılı bir sözleşmeye imza attık. İşçi arkadaşlarımız adına tatmin edici bir sözleşme oldu. Bizlerin taleplerini karşılayan Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve komisyon üyelerine teşekkür ederim. Eminim ki işçi arkadaşlarımız da zammı sevinçle karşıladı" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow