hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da 2044 kilo atık pil toplandı

    Alanyada 2044 kilo atık pil toplandı
    expand

    Alanya'da 2044 kilo atık pil toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA)- ATIK pillerin doğaya zararlarının en aza indirilmesi amacıyla Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ve Alanya Belediyesi işbirliğiyle başlatılan 'Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası' kapsamında 2044 kilo atık pil toplandı.
    Atık pillerin düzenli şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincinin aşılanması ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedefiyle Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ve Alanya Belediyesi işbirliğiyle Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlendi. 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılında ilçede faaliyet gösteren toplam 158 okulun katılım sağladığı kampanya kapsamında 2044 kilo atık pil toplandı. Atık piller, bertaraf ve geri kazanım işlemlerinin tamamlanması için TAP Derneği'ne gönderildi. Antalya il bazında yapılacak değerlendirme sürecinin ardından okulların Antalya genelinde aldığı derecelerin ilan edileceği belirtildi.
    Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, evlerde, iş yerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanıldığını, son yıllarda artan pil kullanımının ise insan sağlığı ve çevrenin kirlenmesi yönünde ciddi bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Çöpe atılan pillerdeki ağır metallerin zamanla bozularak serbest hale geçtiğini, sızıntı suyu ile birlikte yeraltı sularının, toprağın ve yüzeysel suların kirlenmesine neden olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, tüm bu sebepler dikkate alınarak, Alanya Belediyesi olarak 2007 yılından bu yana atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına dair yürütülen çalışmalara vatandaşların tam destek vererek kullanılmış pillerin evsel atıklarla kesinlikle karıştırılmaması gerektiğini, sokaklara rastgele atılmamasını, kesinlikle toprağa gömülmemesini, ateşe atılmamasını ve konu ile ilgili atık pil toplama noktalarının kullanılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
    Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, bugüne kadar proje kapsamında toplam 22 bin 247 kilo atık pilin ayrı toplanarak yaklaşık 2 milyon 224 bin 700 metreküp toprak kirliliğinin önlendiğini belirtti. Atık pillerin ayrı toplama işlemlerinin sağlıklı şekilde yapılabilmesi amacıyla yıl boyunca pandemi koşullarına uygun olarak okullara atık pil toplama kutuları ve bilgilendirme afişlerinin dağıtımlarının devam edeceğini belirten Çapa, yüz yüze eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte eğitim çalışmalarının da hızlanacağını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow