hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

    Alanyada Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
    expand

    Alanya'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
    Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen kutlamalara Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, idari birim amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    ÖNCE TEBRİKAT ARDINDAN KUTLAMA
    Kaymakamlık önünde başlayan tebrikatın ardından kutlamalar anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer, Cumhuriyetin sadece halkın ülke yönetiminde söz sahibi olması anlamına gelmediğini, aynı zamanda Türkiye'nin müreffeh ülkeler seviyesine ulaşmasına katkıda bulunduğunu söyledi.
    KAYMAKAM ÜRKMEZER: TÜRKİYE CUMHURİYETİ UMUDUN ADIDIR
    Kaymakam Fatih Ürkmezer, "Yüzüncü yılına 3 kala yükselerek büyüyen Cumhuriyetimiz, her yıl bir öncekinden daha çetin sınavlardan geçen, devletimizin vazgeçilmez rejimi olmaya devam ediyor. Şu anda büyük Türk milletinin ferdi olarak bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim. Cumhuriyetimiz ulu bir çınar olma yolunda büyümesine, gelişmesine devam edecek. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sarılan, diğer yandan semaya doğru daha fazla yükselen, kendi bölgesiyle birlikte geniş bir alanda güvenin, huzurun ve umudun adı olan bir devlet. Devletler için genç denilebilecek 97 yıllık bir serüvene bakarak bizi yeni var olmuş bir devlet sananlar, geçmişimizdeki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi, gücü göremezler. Türkiye asırlara varan birikimiyle dünyada devletlere örnek olmuş bir devlet. Türk milletinin sadece 80 milyon vatandaşımızdan ibaret sananlar, bizim için dua eden, gönüllerini ve gözlerine ülkemize yöneltmiş yüz milyonlarca kardeşimizi fark edemezler. Atatürk'ün hayatta kalma mücadelesi dediği büyük bir mücadele içerisindeyiz. Cumhuriyet kurulduğu günden bugüne modern, çağdaş ve ilerici bir devlet olma gayesi içerisinde bu hayatta kalma mücadelesinde her türlü zorluğa rağmen başarılı olmuştur" dedi.
    Günün anlam ve önemine binaen şiir ve sözler okunmasıyla devam eden tören, halk oyunları gösterileriyle sona erdi. Törenin sonunda kutlamalara katılanlar Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kaymakam Fatih Ürkmezer ile anıt önünde anı fotoğrafı çektirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow