hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da Eko Okullar Projesi

    Alanyada Eko Okullar Projesi
    expand

    Alanya'da Eko Okullar Projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALANYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı Eko Okul Programı kapsamında iki senedir biyoçeşitlilik üzerine çalışan Alanya Obaköy İlkokulu ile organik malzemelerden kompost yapımı etkinliğini gerçekleştirdi.
    Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Eko Okullar Programı kapsamında 4 yıldır faaliyet gösteren Obaköy İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte Eko Team öğrencileriyle mutfak atıkları değerlendirilerek doğal gübre üretildi. Öğrencilere kompostun tanımı, hangi malzemelerden kompost olabileceği, hangi tür malzemelerin kompostun çürüme hızını etkilediği ve komposta koyulmaması gerektiği hakkında teknik bilgiler aktarıldı. Yapılan bu çalışmayla atık azaltım ve geri dönüşüm konularına dikkat çekildi.
    Obaköy İlkokulu Eko Team öğrencilerinin de aktif bir şekilde katıldığı etkinlikte, çocukların evlerinden topladıkları mutfak atıkları ve bahçe atıklarıyla kompost yapımı gerçekleştirildi. Hazırlanan kompost Orman Haftası kapsamında kamkat fidanı dikiminde kullanılmak üzere çürümeye bırakıldı. Kompostun oluşumunu takip etmek üzere haftada bir kez olmak üzere toplamda iki kez kontrollerinin yapılacağı ve üç haftanın sonunda fidan dikimi için kullanılabilecek durumda olacağı belirtildi. Faaliyet sonrasında Alanya Obaköy İlkokulu Eko Team öğrencilerine tohum kalemlerden hediye edilerek etkinlik sonlandırıldı.
    İLK İZLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
    Kompost yapımından bir hafta sonra Obaköy İlkokulu Eko Team öğrencileriyle ilk izlem gerçekleştirilerek, öğrencilerin bu süreci yakından takip etmesi sağlandı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow