hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da korona denetimleri

    Alanyada korona denetimleri
    expand

    Alanya'da korona denetimleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği 'Sağlık İçin Hepimiz İçin' konulu genelge kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde de denetimler devam etti.

    Alanya'da koronavirüs denetimleri aralıksız devam ederken, bu kapsamda Mahmutlar Mahallesi'nde Kaymakam Fatih Ürkmezer, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı ve çok sayıda ekibin katıldığı denetim gerçekleştirildi. İlçe genelinde alınan tedbirler, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının kontrol edildiği denetimlerde, lokanta, kafe, restoran, pazar yeri, market, butik gibi işletmeler incelendi. Denetimlerde bizzat bulunan Kaymakam Ürkmezer, alınan tedbirleri incelerken, maske takılması, sosyal mesafe ile hijyen konusunda esnaf ve vatandaşlara hatırlatmada bulundu.

    'GEREKEN UYGULAMAYI YAPMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ'

    Mahmutlar Mahallesi'ndeki denetim sonrası konuşan Kaymakam Ürkmezer, genellikle vatandaşların kurallara uyduğunu söylerken, uymayanlara gereken cezaların uygulanması noktasında çekinmeyeceklerini belirtti. Kaymakam Ürkmezer, şöyle konuştu:

    “Bugün sağlık için hepimiz için diyerek tüm kurumlarımızla beraber Alanya genelinde denetimler yaptık. Bugün de Mahmutlar mahallemizdeyiz. En büyük mahallemizden biri ve hem yaşamak hem tatil için turistlerin en çok tercih ettiği mahallemiz. Bu bölgedeki işletmeleri ziyaret ederek ve sokaktaki vatandaşlara denetim yaptık. Sokakta gezen vatandaşlara maske dağıttık. İnsanları, özellikle turistleri buna alıştırmaya çalışıyoruz. Sağ olsun vatandaşlarımız genellikle buna uyuyor. Ancak uymayan da oluyor onlara da emniyet bölgesinde emniyet personelimiz, jandarma bölgesinde jandarma personelimiz vasıtasıyla cezalarını kesiyoruz. Yine bundan sonra da hem işletmelerde hem de sokaktaki vatandaşlarımıza yönelik maske, mesafe ve temizlik denetimlerimiz devam edecek. Emniyet, jandarma ve gerekli yerde zabıta personelimizden oluşturduğumuz denetleme ekipleriyle bunların hepsinin denetimini yapıp gereken uygulamayı yapmaktan bundan sonra çekinmeyeceğiz. Kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra bütün vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow