hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da laleler çiçek açtı

    Alanyada laleler çiçek açtı
    expand

    Alanya'da laleler çiçek açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALANYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin çeşitli yerlerindeki park ve refüjlere dikilen Türk kültürünün de bir parçası olan lale, nergis ve sümbül soğanları çiçek açmaya başladı.
    Aralık ayında dikimleri yapılan lale, nergis, sümbül soğanlarının çiçekleri şehrin peyzaj uygulamalarına yeni renkleriyle dahil oldu. Şehir merkezi ve birçok mahallesinde parklar, refüjler ve sosyal alanlara dikilen soğanlı bitkiler renkleriyle şehre görsel bir şölen kazandırdı. En kapsamlı uygulamanın yapıldığı Atatürk Anıtı yanındaki park vatandaşların ve turistlerin çekim noktası haline geldi. 
    Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, "Ülkemizin soğanlı bitki kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla lale, sümbül, nergis gibi soğanlı bitkilerin kullanımını parklarımızda yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu nedenle peyzaj uygulamalarımızda kullanımına önem verdiğimiz soğanlı bitkilerimizi dönem dönem açacak şekilde dikiyoruz. Böylece nisan sonuna kadar devam edecek çiçeklenme sayesinde de hem şehrimiz renklenecek hem de halkımız çiçeklerin keyfini doyasıya yaşayacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow