hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da mavi bayrak denetimleri başladı

    Alanyada mavi bayrak denetimleri başladı
    expand

    Alanya'da mavi bayrak denetimleri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Mavi Bayraklı tesislerin denetimleri başladı.
    Alanya ölçeğinde 2019 yılı Mavi Bayrak Ödülü'ne layık görülen 67 tesis plajı, 6 halk plajı ve 1 marina işletmesinin sezon denetimleri başladı. Başvuru yapan tesis ve halk plajlarının Mavi Bayrak sezon denetimleri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Koordinatörlüğü, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Alanya Şubesi ve Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Denetimler esnasında tesislerin ve halk plajlarının Mavi Bayrak kılavuz kriterlerine uygunluğu yerinde doğrulanarak, sezon boyunca Mavi Bayraklı plaj olarak faaliyet gösterecek tesislerin plajlarına en iyi plaj uygulamaları konusunda da bilgiler veriliyor.
    MAVİ BAYRAKLI 6 HALK PLAJININ DA DENETİMLERİ YAPILIYOR
    Denetimler sırasında Alanya Belediyesi ve ALTİD işbirliğiyle faaliyetlerinin devamlılığı sağlanan Damlataş Halk Plajı, Kleopatra Doğu Halk Plajı, Kleopatra Batı Halk Plajı, Keykubat Batı Halk Plajı, Keykubat Doğu Halk Plajı ve Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı olmak üzere 6 Mavi Bayraklı halk plajının da denetimleri gerçekleştirildi.
    'ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK'
    Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, "Bu yıl yerel sorumlusu olduğumuz 67 tesis plajı, 6 halk plajı ve 1 marinayla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2019 yılı itibariyle 33 Mavi Bayrak kriteriyle ilgili denetimler bu yıl için başvurusunu yapan tesis plajları/halk plajları ve marinada devam etmektedir" dedi.
    Kriterlere uyumun büyük ölçüde sağlandığını aktaran Erdoğmuş, "Sezon boyunca Mavi Bayraklı plaj temsilcilerimizle her yıl olduğu gibi çevre eğitim etkinlikleri gerçekleştirilecek olup, Alanya Belediyesi olarak yaz sezonu boyunca plajların ve çevre sağlığının korunması adına çalışmalarımıza sürdürülebilirlik ilkesi kapsamında devam edeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow