hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

    Alanyada sağlık çalışanları aşılanmaya başladı
    expand

    Alanya'da sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde sağlık çalışanları aşılanmaya başladı. İlk aşı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı'ya yapıldı.
    Çin'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yapılmaya başladı. İsteğe bağlı yapılan aşı Alanya'ya 1200 adet geldi. 20 aşı odası oluşturulan ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öncelikli olarak sağlık çalışanları aşılanıyor. 4 gün boyunca sürecek aşılama işleminde tüm sağlık çalışanlarına aşı uygulanacak.
    'AŞI BU HASTALIKTA MÜCADELEDE EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ'
    ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk aşıyı yaptıran Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, "Bu sabah İl Sağlık Müdürlüğümüzden gönderilen aşılar elimize ulaştı. Sabah itibarıyla aşılamaya başladık. Son 1 yıldır özgürlüklerimiz, sağlığımız koronavirüsün yol açtığı riskler nedeniyle oldukça kısıtlanmıştı. Aşı bizim için çok önemliydi. Aşı bu hastalıkta mücadelede en önemli silahımızdı. Sayın Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun girişimiyle aşılama faaliyetleri tüm yurtta 81 ilde ve Alanya ilçemizde başlamış oldu. Öncelikle 2021 yılının tüm insanlığa sağlık huzur ve esenlik getirmesini diliyorum. Halkımızı da kısa bir süre içerisinde aşılamaya başlayacağız. Bununla ilgili takvim yine Sayın Sağlık Bakanımız tarafından ilan edilecektir. Yine toplum aşılamasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.
    'SİSTEM İŞLİYOR'
    ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı, soğuk zincir sorumlu hekimi Fatmanur Pepe, aşılama sürecinde şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtirken, "Sistem işliyor.  28 gün arayla 2 doz aşılama planladık. Sistemiz şemamız başlamış durumda. Kendi personelimiz bittikten sonra toplumsal aşılamaya da başlayacağız. Toplumumuz için hayırlı olsun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow