hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da sosyal mesafeli 19 Mayıs kutlaması

    Alanyada sosyal mesafeli 19 Mayıs kutlaması
    expand

    Alanya'da sosyal mesafeli 19 Mayıs kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- MUSTAFA Kemal Atatürk'ün, Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtarmak amacıyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla sonuçlanan milli mücadelenin 101'inci yılı için Antalya'nın Alanya ilçesinde de tören düzenlendi.

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya'da da koronavirüs salgını gölgesinde kutlandı. Anıt Meydanı'ndaki törene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Emre Kıldırgıcı, protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Sosyal mesafenin korunduğu tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla geçmişten günümüze kadar bu topraklar için şehit olmuş tüm vatan evlatları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

    'BİR MİLLETİN KADERİ YENİDEN BELİRLENDİ'

    Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan tam 101 yıl önce yaktığı bağımsızlık meşalesi ilk günkü arzu ve istekle halen tüm Türkiye Cumhuriyeti fertlerinin yüreğinde yanmaktadır. Her ne kadar bu sene tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı şekilde kutlamak zorunda kalmış olsak da şüphesiz, tüm Türkiye bu günün anlam ve önemini en derin şekilde hissetmektedir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere geçmişten günümüze şehit olmuş tüm vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize işe acil şifalar ve sıhhatler diliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow