hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da tapu dolandırıcılığına 2 tutuklama

    Alanyada tapu dolandırıcılığına 2 tutuklama
    expand

    Alanya'da tapu dolandırıcılığına 2 tutuklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde hisseli tapuları sahte evrakla tam hisseli gibi göstererek dolandırıcılık yaptığı öğrenilen şüpheliler polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
    Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, 2 şüphelinin hisseli tapuları, sahte tapu senetleri düzenleyerek tam hisseli olarak göstererek insanları dolandırdıkları bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 'nitelikli dolandırıcılık/resmi belgede sahtecilik' suçunu işlediği iddia edilen O.A. (38) ve M.O. (36) isimli şahısları takibe aldı. İki şüphelinin tekrar mağdur kişilerle görüşerek onlara yeni tapu satışı yapacakları bilgisine ulaşan ekipler harekete geçti.
    Polis ekipleri, şüphelilerin mağdur vatandaşlara tapu senetlerini verdiği esnada suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler yakalandığı esnada kendilerinde olan iki sahte tapu senedi de ele geçirildi. Ayrıca dolandırıcılık şüphelilerinin aracında yapılan aramada toplam 38 adet sahte tapu senedi ile 15 adet sahte tapu senedi yapımında kullanıldığı düşünülen gerçek tapu senetleri, dizüstü bilgisayar, 2 taşınabilir bellek ele geçirildi. Öte yandan polis ekipleri şüphelilerin daha önceden sattıkları 1 milyon 300 bin TL değerinde 10 ayrı mülkü de incelemeye aldığı öğrenildi.
    BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
    Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yaptıkları araştırmalarda Ş.G. isimli vatandaşın da mağdur edildiği ve şahsın konu ile ilgili alınan ifadesinde, tapu alımında M.F.Ş. (45) ve M.O. isimli şahsa vekalet verdiğini ve bu vekaletle Alanya'dan dükkan aldığını ancak dükkan tapusunun sahte düzenlediğini anladığını ifade ederek şüphelilerden şikayetçi oldu. Olayla ilgili ele geçirilen ve el konulan tapu senetlerinde satıcı konumda bulunan 6 şahıs bulunarak ifadelerine başvuruldu. Konuyla ilgili önce mağdur sıfatıyla ifadesi alınan ancak daha sonra dolandırıcılık işiyle bağlantısı olduğu tespit edilen M.F.Ş. de yakalanarak gözaltına alındı.
    İKİ KİŞİ TUTUKLANDI
    Şüpheliler emniyette 2 gün süren işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. 3 şüpheliden M.F.Ş. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, O.A. ve M.O. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow