hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanyaspor finalden eli boş döndü

    Alanyaspor finalden eli boş döndü
    expand

    Alanyaspor finalden eli boş döndü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- AYTEMİZ Alanyaspor, tarihinde ilk kez çıktığı Ziraat Türkiye Kupası finalinde rakibi Trabzonspor'a 2-0 mağlup oldu ve eli boş döndü.
    Aytemiz Alanyaspor kulüp tarihinde ilk kez çıktığı Ziraat Türkiye Kupası finalinde şansız bir şekilde yenilerek evine eli boş döndü. 90 dakika boyunca mücadeleden hiç kopmayan ve özellikle ilk yarının 30'uncu dakikasından sonra ve ikinci yarıda baskılı oynayan taraf olan Akdeniz temsilcisi, aradığı golü bir türlü bulamadı. Alanyaspor, 25'inci dakikada Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür'ün golünden sonra daha hızlı ataklarla rakip kaleyi sık sık yoklasa da savunmayı bir türlü geçemedi. Maç Alexander Sörloth'un 90+10'da attığı golle 2-0 sonuçlandı.
    KUPA GOLCÜSÜ YACİNE
    Alanyaspor ilkleri yaşadığı bu sezonda, kupada da oldukça başarılı bir yıl geçirdi. Bu sezon kupada toplamda 28 gol kaydeden Alanyaspor kalesinde sadece 11 gol gördü. Takımın kupada en golcü oyuncusu 6 golle Yacine Bammou olurken, takımın golcü oyuncuları Papiss Cisse ile Tasos Bakasetas 4, Junior Fernandes, Djalma Campos ve Onur Bulut 3'er gol attı. Georgios Tzavellas 2, Welinton De Souza, Ceyhun Gülselam ve Umut Güneş de takımlarına kupada 1'er golle katkı sağladı.
    Aytemiz Alanyaspor kupa finalini kaybetse de ligi 5'inci sırada bitirdiği için UEFA Avrupa Ligi'ne ön elemeyle gitmeyi garantiledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow