hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanyaspor'dan Avrupa'ya erken veda

    Alanyaspordan Avrupaya erken veda
    expand

    Alanyaspor'dan Avrupa'ya erken veda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- AYTEMİZ Alanyaspor, kulüp tarihinde ilk kez çıktığı Avrupa sahnesinden erken elendi. UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu maçında deplasmanda Rosenborg ile karşılaşan Akdeniz temsilcisi, şanssız bir şekilde yediği golle kupaya veda etti.

    Aytemiz Alanyaspor, 72 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma şansı buldu. Cemil Usta Sezonu'nu 5'inci bitirerek büyük başarı elde eden turuncu yeşilli takım, bu sonuçla adını UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turuna yazdırdı. Bu sezon takımda birçok oyuncu ve teknik direktör değişimiyle kabuk değişten Akdeniz temsilcisi, çok iyi performans sergilediği maçta şanssız bir sonuç alarak elendi.

    Dün deplasmanda Norveç temsilcisi Rosenborg ile karşılaşan Aytemiz Alanyaspor, 90 dakika boyunca rakibine neredeyse hiç gol şansı vermedi. Özellikle ilk yarı ve ikinci yarının son 15 dakikası baskılı oynayan Alanyaspor, kalesinde 59'uncu dakikada Salih ve Fatih'in anlaşmazlığıyla topu önünde bulan Konradsen'in golüne engel olamadı. Duran top organizasyonuyla karambolden gol yiyen Alanyaspor, sonrasında Bakasetas, Adam Bareiro, Babacar gibi golcüleriyle fırsatlar bulsa da aradığı golü bulamadı. Akdeniz temsilcisi 90 dakika boyunca üstün oynayan taraf olmasına rağmen şanssız bir şekilde mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'nden erken elenmiş oldu.

    'KAZANABİLECEĞİMİZ MAÇI KAYBETTİK'

    Maçın ardından konuşan Alanyaspor Teknik Sorumlusu Semih Tokatlı, “Kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik. Ülke puanına katkıda bulunmak istiyorduk, olmadı" dedi. Maçı değerlendiren futbolculardan Davidson ise “Maçın genelinde oyunu domine ettik. Birçok şans yakaladık. 2-3 gol atabilirdik" diye konuşurken, Salih Uçan, “Avrupa'ya gelebilmek için çok çalıştık. Gönül isterdi ki daha ileri seviyelere gidelim ama olmadı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow