hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Yücel'den bayram mesajı

    Başkan Yücelden bayram mesajı
    expand

    Başkan Yücel'den bayram mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kurban Bayramı öncesi Alanya Belediyesi'nin hazırlıklarına değindi. Başkan Yücel, "Belediye olarak tüm ekiplerimizle bayram mesaisine hazırız" dedi.

    Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kurban Bayramı öncesi belediye nezdinde ilçe genelinde yürütülecek çalışmalara ve alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Alanya Belediyesi olarak tüm kadrolarıyla bayrama hazır olduklarını ifade eden Başkan Yücel, Covid-19 (koronavirüs) tedbirlerinin uygulanmaya devam edeceği bayram boyunca vatandaşların ve ilçeye gelecek misafirlerin güvenli bir süreç geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

    'COVID-19 ÖNLEMLERİ TİTİZLİKLE UYGULANACAK'

    Alanya genelinde 4 noktada kurban satış yerlerinin hizmete girdiğini belirten Başkan Yücel, kurban satış pazarına gelen tüm hayvanların sağlık kontrollerinin İlçe Tarım Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kontrol edildiğinin altını çizdi. Başkan Yücel, denetimlerin her gün düzenli olarak yapıldığını ifade ederek, "Cikcilli Mahallesi Su Deposu Caddesi Mamadı altında, Mahmutlar Sanayi Sitesi'nin güneyinde, Konaklı Menderes Caddesi'nde ve Demirtaş Atatürk Caddesi'nde olmak üzere 4 ayrı noktada kurbanlık satış hizmeti veriliyor. Satış alanları da yine Covid-19 pandemisi kapsamında sosyal mesafeye uygun olarak tasarlanmasının yanı sıra ekiplerimiz girişte, maske ve eldiven kontrolü yapıp, dezenfektan hizmeti verecekler. Vatandaşlarımızın da kurallara riayet etmesi son derece önemli" dedi.

    'DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK'

    Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Kurban Bayramı dolayısıyla alışveriş yoğunluğunun yaşandığı kasaplar başta olmak üzere tatlıcılar, alışveriş merkezleri, marketler ve pazar yerlerinde çok sıkı bir şekilde hijyen ve Covid-19 kurallarının uygulanması konularında denetimlerini sürdüreceklerini belirten Başkan Yücel, "Zabıta ekiplerimiz bayram süresince kentimizin güven ve huzuru için görevlerinin başında hizmet vermeye devam edecektir" diye konuştu.

    MEZARLIKLARDA ÇİÇEK DAĞITIM GELENEĞİ SÜRECEK

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından arife günü Alanya genelindeki 21 mezarlıkta vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar için 58 bin çiçek dağıtımı gerçekleştirileceğini belirten Başkan Yücel, "Her yıl verdiğimiz bu hizmetimiz sabah 08.30'dan başlayarak akşam saatlerine kadar devam edecektir. Çocuk parklarının dezenfeksiyonu ve sıcakların artmasıyla birlikte bayram boyunca yeşil alanların bakımı ve daha yeşil bir Alanya için 60 araç ve 523 personelle park bahçeler ekiplerimiz görevlerinin başında olacaktır" diye konuştu.

    'TEMİZLİK İŞLERİMİZ TAM KADRO GÖREV BAŞINDA'

    Hem konuklara hem de halka tertemiz bir şehirde bayram yaşatmayı amaçladıklarını aktaran Başkan Yücel, şöyle konuştu:

    "Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Kurban Bayramı öncesinde kent genelinde geniş kapsamlı temizlik çalışması yapmaktayız. Bayram boyunca diğer birimler gibi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de tam kadro iş başında olacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 454 personel ve 120 araç ile çöp toplama ve temizlik hizmeti, geri dönüşüm firmalarına bağlı 144 personel ve 35 araç ile ambalaj atığı toplama hizmeti çalışmalarına devam edecek. Bu Kurban Bayramı'nda pandemi dolayısıyla temizlik ve hijyen kurallarına daha sıkı şekilde uymalıyız. Kurban atıklarının poşetlenerek çöp konteynerlerine atılması, piknik alanları, mesire alanları ve sahilleri kullanan vatandaşlarımızın çöplerini çevreye bırakmamaları ve en yakın çöp kovalarını atması hepimizin bir vatandaşlık görevidir. Tüm vatandaşlarımızdan bu kurallara uymalarını önemle rica ediyoruz."

    'KURBAN KESİMİ İÇİN RANDEVU SİSTEMİ UYGULANACAK'

    Başkan Yücel, Alanya Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci günü 4 noktada ücretsiz kurban kesim hizmeti verileceğini söyledi. "Doğuda Mahmutlar, batıda Payallar ve merkezde Eşgilik Düğün Salonu ile Gazipaşa Dolmuş Durağında da kurban kesimi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" diyen Başkan Yücel, "Bu yıl belediyemizin gerçekleştireceği ücretsiz kurban kesim hizmetimizi Covid-19 pandemisi dolayısıyla randevu sistemiyle gerçekleştireceğiz. Ücretsiz kesim hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız bugün gün sonuna kadar 444 82 07 numaralı Çözüm Masa'mızı arayarak ya da Alanya Belediyesi internet sitesinden randevu oluşturabileceklerdir. Pandemi süreci nedeniyle halk sağlığının korunması açısından girişlerde belediyemizin görevli personelleri tarafından ateş ölçümü yapılacak ve maskesiz vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapılacaktır. Sosyal mesafe kurallarına uyulmasıyla maske kullanımı zorunlu olacaktır. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurban vecibelerini yerine getirmeleri hususunda gerekli önlemleri almaktayız. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın ise randevu gün ve saatinde kesim yerlerine gelmelerini rica ederiz" dedi.

    ÇÖZÜM MASASI 7/24 GÖREVDE

    Başkan Yücel, bayram süresince Çözüm Masası ekiplerinin 7 gün 24 saat vatandaşların sorun, şikayet ve önerileri için görevlerinin başında olacağını belirtti. Vatandaşlar 444 8207 numaralı telefonu arayarak, 0552 444 8207 numaralı WhatsApp hattına yazarak ya da bizzat başvurarak Çözüm Masası'na her türlü sorun ve şikâyetlerini bildirebileceklerini kaydeden Başkan Yücel, Çözüm Masası ekiplerinin ise vatandaşların problemlerini ve şikâyetlerini ilgili birimlere ileterek çözüme kavuşturulmasını sağlayacaklarını vurguladı.

    'VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ'

    "Alanya Belediyesi olarak tüm birimlerimizle işimizin başında vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız" diyen Başkan Yücel, "Kurban Bayramı tatili dolayısıyla şehir dışından gelecek yerli ve yabancı misafirlerimizle birlikte kentimizde nüfus artışı bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını, kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmamalarını rica ediyorum. Gelecek bayram yan yana olabilmek adına bu bayram sevdiklerimizi ve yakınlarımızı ziyaret etmek yerine telefonlaşarak temas etmeden bayramlaşmayı tercih edelim. Tüm Alanya halkının, kentimizde bulunan misafirlerimizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Birbirimizden ayrı kaldığımız son bayram olmasını diliyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow