hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Yücel'den 'kumbara' polemiğine cevap

    Başkan Yücelden kumbara polemiğine cevap
    expand

    Başkan Yücel'den 'kumbara' polemiğine cevap

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi'nin sokaklara yerleştirilen giysi yardım kumbaralarından çıkan kıyafetleri geri dönüşüme göndererek paraya çevirdiği iddialarına Belediye Başkanı Adem Murat Yücel cevap verdi.

    Alanya Belediye Meclisi'nin CHP'li meclis üyesi Nazmi Zavlak'ın giysi yardım kumbaralarındaki kıyafetlerin geri dönüşüm firmasına satılarak belediyeye kazanç sağlanıyor iddiası üzerine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açıklama yaptı. Kıyafetlerin toplanarak ücretsiz dağıtıldığı belediyeye ait Gönül Pınarı Mağazası'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Yücel, geri dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

    Yücel, Gönül Pınarı Projesi'ne 2016 yılında 4 kumbara ile başladıklarını ve talep üzerine sayıyı 20'ye çıkardıklarını anlattı. Sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 250 binden fazla nüfusu olan belediyeleri kapsayan 2019'da zorunlu hale getirdiği Sıfır Atık Projesi'ni uyguladıklarını dile getiren Yücel, "Mart ayında belgemizi aldık. Bunun yasal zeminlere oturtturabilmesi için uygulamamız gereken kanunlar gereğince ihale yoluyla, toplumun her kesimine, şehir merkezine, beldelere, köylere ve yaylalara ulaşabilmek adına 276 noktaya giysi kumbara noktası koyduk. 'Kullanılamaz durumdaki kıyafetler, tekstil ürünlerinin geri dönüşüm projesinde değerlendirilecektir' şeklinde ibare var. Öyle algı yapılıyor ki sanki burada toplanılan giysilerin hepsini biz satışa çıkarıyoruz ya da buradan maddi gelir elde ediyoruz. Bu şekilde iftira atılıyor" diye konuştu.

    'GELİR SOSYAL YARDIMLARDA KULLANILIYOR'

    Giysi geri dönüşümünden elde edilen gelirin sosyal yardım için kullanıldığını belirten Başkan Yücel, şöyle konuştu

    "Bize sadece ihale yönetmeliğinden dolayı para geliyor, o para da zaten yine sosyal yardım işlerimizde kullanılıyor. Geçen yıl evlerden aldıklarımız, sezon sonu esnafın ve vatandaşın getirdiği çok sayıda kıyafet var. Yani sadece ikinci el değil, yeni kıyafetler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bizim Sosyal İşler Müdürlüğümüzden bugüne kadar müracaat eden 22 bin 60 aile yararlanmış, bunlardan 18 bin 879 kişi de Gönül Pınarı Projemiz'den yararlanmış. Bugüne kadar 135 bin 966 parça kıyafeti buradan ihtiyaç sahiplerine dağıtmışız. Bununla ilgili Bakanlığımızın bize vermiş olduğu Sıfır Atık Belgesi de mevcut."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow