hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayram öncesi fırın ve kasaplara denetim

    Bayram öncesi fırın ve kasaplara denetim
    expand

    Bayram öncesi fırın ve kasaplara denetim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde gıda mühendislerinin eşliğinde ilçede hizmet veren kasap, market, fırın ve pastanelerde denetim gerçekleştirdi.
    Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe genelindeki denetimlerine hız verdi. Bayram öncesi ilçe genelinde hizmet veren kasap, market, fırın ve pastanelerde denetimler gerçekleştirildi. Gıda mühendisleri eşliğinde gerçekleşen denetimlerde işletmelerin genel hijyen durumları, üretilen ve üretimde kullanılan ürünlerin kalitesi ile üretim şartları incelendi. Covid-19 (koronavirüs) önlemlerinin bayram süresince de işletmelerde ivedilikle uygulanmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek işletme sahiplerine uyarılarını yineleyen ekipler, mutlak hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.
    'DENETİMLER YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK'
    Denetimler hakkında bilgiler veren Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal, "Ekiplerimiz yıl boyunca denetimlerini belirli aralıklarla gerçekleştiriyordu. Bayram dolayısıyla denetimler daha da sıklaştı. Bu tür özel günlerde halkımızın sağlığını tehlikeye atacak tüm faktörlerin önüne geçmeye çalışıyoruz bunun için de ekstra denetimler yapıyoruz. Ekiplerimiz bayram boyunca da denetimlerine gerek işletmelerde gerekse de kurban kesim yerlerinde devam edecek. Yıl boyunca rutin denetimlerimiz zaten gerçekleşiyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow