hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın ilk franchise dövme markası

    Dünyanın ilk franchise dövme markası
    expand

    Dünyanın ilk franchise dövme markası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 6 yıldır faaliyet gösteren Cleopatra Ink Dövme Stüdyosu, dünya çapında aldığı ödüllerle kısa sürede dünyada en çok bilinen stüdyo haline geldi. Franchising sistemine geçerek dünyada bir ilki gerçekleştiren marka 8 ülkede 46 stüdyo ile hizmet veriyor. Markanın hedefi ise dünya çağında 150 stüdyoya ulaşmak.
    Alanya'da 2014 yılında kurulan Cleopatra Ink Dövme Stüdyosu, 6 yıl içerisinde katıldığı yarışmalarda dünya çapında 73 ödül aldı. Bünyesinde bulunan dövme sanatçılarının ödüller almasının ardından özellikle Avrupa'da yoğun ilgiyle karşılaşan Cleopatra Ink, müşterilerini Alanya'ya çekmek için 2016 yılında dövme turizmi projesi başlattı. Turistlere ülkelerindeki yaptıracakları dövmenin maliyetine Alanya'da içerisinde konaklamanın da bulunduğu tatil ve dövme hizmeti sunan şirket kısa sürede dünyada en çok bilinen stüdyo haline geldi. Türkiye'de de ünlülerin yoğun ilgi gösterdiği Cleopatra Ink, dünyaya açılma kararı aldı.
    HEDEF 150 ŞUBE
    Bu yönde gelişmek için düğmeye basan Cleopatra Ink, 2018 yılı başında büyük işletmelerin isim ve marka imtiyazlarını kullandırdığı franchising sistemine geçti. Kısa sürede yoğun talep alan şirket Alanya başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde 35 şube açtı. Franchising hizmetini duyurmasının ardından dünyanın farklı ülkelerinden de talep alan şirket, Norveç, Finlandiya, Yunanistan, Almanya, Ukrayna, Kıbrıs ve Yeşil Burun Adaları'nda 11 şube daha açtı. Şirketin hedefi ise 2021 yılında 150 şubeye ulaşmak.
    ADIM ADIM DÜNYAYA AÇILDI
    Şirketin dünyadaki koronavirüs tehdidine rağmen hızlı büyümesini sürdürdüğünü belirten Cleopatra Ink kurucusu Halil İbrahim Karadere, "Cleopatra Ink, 2014 yılında sadece iki dövme sanatçısıyla yola çıktı. Hedeflerimiz büyüktü ancak, bırakın Alanya'yı Türkiye çapında dövme sektörüne hitap eden bir fuarımız yoktu. Kısacası kendi ligimiz yoktu. Biz de farkındalık yaratmak istedik ve 2014 yılında Hollanda'da Tattoo Convention'a katıldık. 2 dövme sanatçısıyla gittik ve 1'incilik ve 2'ncilikle Alanya'ya geri döndük. Avrupa'da, sektörün zirvesinden aldığımız ödüller bize özgüven aşıladı. Kısa sürede büyüme gösterdik ve 5 yıllık süreçte sektörde iyi bir izlenim bıraktık. Şu anda tüm Türkiye'de 472 otel ve 12 acenteyle iş birliğimiz mevcut" dedi.
    'MEDENİYETİN OLDUĞU HER YER PLANIMIZA DAHİL'
    Bünyelerinde dünyaca ünlü birçok dövme sanatçısı barındırdıklarını belirten Karadere, "Yaptığımız işlerle kısa sürede hedeflerimizi büyüterek sektörün öncüsü haline geldik. Otellerin ardından şube sayılarımızı da artırma kararı aldık. Franchise sistemiyle şube sayılarımızı yükselttik. Şu an Side'de 10 şubemiz var. Antalya bölgesinin haricinde Ankara, İzmir, Bursa, Hatay, Bodrum, İstanbul Suadiye, Nişantaşı ve Bakırköy gibi Türkiye'nin seçkin bölgelerinde de hizmete girdik ve halen Türkiye'nin birçok noktasından franchise talebi alıyoruz. Pandemi öncesi ABD'de fizibilite çalışmaları yapmıştık. New York, Los Angeles ve Pittsburgh'da birer şube açmayı planlıyoruz. Hedefimiz dünyanın her ülkesinde Cleopatra Ink adını duyurmak. Kurduğumuz 150 stüdyo hedefimizle insanın ve medeniyetin olduğu her yer, bizim planlarımız arasında yer alıyor" diye konuştu.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow