hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurbanlık satış ve kesim yerleri belli oldu

    Kurbanlık satış ve kesim yerleri belli oldu
    expand

    Kurbanlık satış ve kesim yerleri belli oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya'da belirlenen kurbanlık satış ve kesim yerleriyle ilgili bilgi verdi. Başkan Yücel, vahşice katledilen Pınar Gültekin için de üzüntülerini dile getirdi.
    Alanya Belediyesi haftalık olağan encümen toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, Kurban Bayramı öncesi Alanya Belediyesi'nce yürütülen çalışmalara değindi. Alanya Belediyesi'nin denetiminde bu yıl 4 ayrı noktada kurbanlık satışı ve kurban kesim hizmeti verileceğini ifade eden Başkan Yücel, "Bu yıl kurban bayramımızı Covid-19 salgını kapsamında çeşitli tedbirler altında geçireceğiz. Sosyal mesafe kurallarına, kurbanlık sağlık kurallarına ve hijyen kurallarına uygun olarak dizayn ettiğimiz 4 ayrı nokta olan Cikcilli Mahallesi Su Deposu Caddesi Mamadı altında, Mahmutlar Sanayi Sitesi'nin güneyinde, Konaklı Menderes Caddesi'nde ve Demirtaş Atatürk Caddesi'nde olmak üzere 4 ayrı noktada kurbanlık satış hizmeti vereceğiz" dedi.
    KURBAN KESİMİ İÇİN RANDEVU SİSTEMİ UYGULANACAK
    Alanya Belediyesi olarak bu yıl ilk kez randevu sistemiyle 4 ayrı noktada ücretsiz kurban kesim hizmeti vereceklerini aktaran Başkan Yücel, "Her yıl olduğu gibi, Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci günü 4 noktada ücretsiz kurban kesim hizmeti vereceğiz. Doğuda Mahmutlar, batıda Payallar ve merkezde Eşgilik Düğün Salonu ile Gazipaşa dolmuş durağında da kurban kesimi için son hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl belediyemizin gerçekleştireceği ücretsiz kurban kesim hizmetimizi Covid-19 pandemisi dolayısıyla randevu sistemiyle gerçekleştireceğiz. Kurban kesimi için randevu alma işlemleri 28 Temmuz'a kadar devam edecek" diye konuştu.
    'BAYRAM YOĞUNLUĞUNA HAZIRIZ'
    Kurban Bayramı dolayısıyla ilçede yaşanabilecek nüfus yoğunluğuna belediye olarak hazır olduklarını söyleyen Başkan Yücel, "Şehir dışından gelecek ziyaretçilerimiz muhakkak olacaktır. Şehrimize gelecek olan misafirlerimizin, tüm esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramı öncesinde yoğunluk yaşayacağımız bu günlerde çok dikkatli olmasını, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymasını hassasiyetle rica ediyorum. Bayram süresince yaşanabilecek yoğunluğa biz personellerimizle hazırız" dedi.
    'KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN'
    Geçen günlerde vahşice katledilen Pınar Gültekin'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileyen Başkan Yücel, "Ülkemizde kadına yönelik artan şiddet ve suçlar artık toplumsal bir soruna dönmüştür. Pınar Gültekin adlı üniversite öğrencisinin çok vahşice katledilmesi bizleri derin bir şekilde üzmüştür. Kadına yönelik işlenen tüm suçları şiddetle kınıyorum. Pınar Gültekin'i katleden caninin en ağır şekilde ceza almasını, bu zihniyetteki tüm canilerin toplumdan soyutlaştırılmasını, kadına şiddetin son bulmasını diliyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow