hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paneller temizlendi güneşten alınan verimlilik arttı

    Paneller temizlendi güneşten alınan verimlilik arttı
    expand

    Paneller temizlendi güneşten alınan verimlilik arttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi Güneş Enerji Santrali'nde panel temizliği gerçekleştirildi. Verimi yükseltmek amacıyla yapılan işlemle 13.500 adet güneş enerji paneli tamamen temizlendi.
    Toslak Mahallesi, Karadağ mevkii 1828, 1831 ve 1832 parsel üzerinde kurulu, Alanya Belediyesi'ne ait Güneş Enerji Santrali'nde bulunan paneller yıkanarak, temizlendi ve pırıl pırıl oldu. 2017 yılının temmuz ayında faaliyete başlayan GES 1, GES 2 ve GES 3 tesisleriyle 2019 Aralık ayında devreye giren GES 4'te bulunan 13.500 adet güneş paneli yıkanarak temizlendi. Panel yıkama robotuyla verimliliği arttırma adına yapılan yıkama işlemi, 3 kişilik ekip tarafından 4 günlük hummalı bir çalışmayla gerçekleştirildi.
    YÜZDE 10 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLAYACAK
    Zamanla çiçeklerin tozlaşması, polen ve tozdan kaynaklanan panel üstü tozlanmanın arındırılması için iyonize edilmiş saf su kullanılarak panel yıkama işlemi yapıldı. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından işletilen tesis, 3.400 kW kurulu güçle üretimini sürdürüyor. Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrali, panel temizliğiyle birlikte yüzde 10 verimlilik artışı sağlayacak.
    ERDOĞMUŞ: PANELLER TEMİZLENDİ VERİMLİLİK ARTTI
    Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Güneş Enerji Santrali'nin önemini vurgulayarak, "Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'in girişimiyle 2017 yılında faaliyete başlayan Güneş Enerji Santrali'miz, 3.400 kW kurulu güçle üretim gerçekleştiriyor. GES 1, GES 2 ve GES 3'ün ardından devam projemiz olan GES 4 ile birlikte Alanya Belediyesi olarak gücümüzü güneşten alıyoruz. Panellerimizde doğal yollarla oluşan kirliliğin temizlenmesiyle birlikte yüzde 10'luk verimlilik artışı sağlayacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow