hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rektör Özkan: Online eğitim sorunsuz devam ediyor

    Rektör Özkan: Online eğitim sorunsuz devam ediyor
    expand

    Rektör Özkan: Online eğitim sorunsuz devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, halen kullanılan online eğitimin çok sorunsuz sürdüğünü belirterek, "Çok şanslıyız. Bu anlamda Türkiye'nin en iyisiyiz diyebiliriz" dedi.

    Rektör Özkan, üniversitenin pandemi sürecine çok ani yakalandığını, bu manada çok ciddi hazırlık yapılamadığını söyledi. Rektör Özkan, "Yine herhangi bir sınav da olmadı. Daha doğrusu pratik sınavları olmadı. Sınav eğitimin en önemli unsuru, sınav olmazsa çocuklar çalışmaz. Çocukları çalışmaya motive edecek tek kriter vardır, o da düzenli yapılan sınavlardır" dedi.

    Halen kullanılan online eğitimin çok sorunsuz sürdüğünü belirten Rektör Özkan, "Bu program Murat Turhan hocamın üç sene önce yaptığı çalışmalarıyla elde ettiği programdır. Zaten daha önce de bu program üniversitemize verilmişti. Önceki yönetim de bunu kullanmıştı. Biz bu programı biraz daha revize ettik. Çok güvenli bir sınav sistemi ve sorunsuz bir online eğitim hizmeti veriyoruz öğrencilere. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirim de bu yönde" dedi.

    Online eğitime yönelik çok ciddi aksaklıklar olmadığını söyleyen Rektör Özkan, "En önemlisi de buydu. Çünkü koronavirüs devam edecek, öyle gözüküyor. Bugün yarın bitmeyecek, biz de bu programı kullanmaya devam edeceğiz. Bu anlamda güvenli olması çok önemliydi. Hem güvenli hem de sorunsuz bir sistem. Murat hocayla ilgili bazı haberler çıktı. Bu programı parayla aldığımıza dair çıkanlar, bunlar yalan. Hiçbir şekilde bizden ücret almadan, ücretsiz bir şekilde sundu. Murat hocaya çok teşekkür ediyorum verdiği emekler için, çünkü böylesi önemli bir programı yazmak kolay bir şey değil. Bazı üniversiteler de bunu bizden talep ediyor, bu da bizi çok mutlu ediyor. Sorunsuz bir eğitim sistemi devam ediyor. Hem sınav anlamında hem ders anlamında. Çok şanslıyız bu anlamda. Türkiye'nin en iyisiyiz diyebiliriz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow