hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahte tütün operasyonu

    Sahte tütün operasyonu
    expand

    Sahte tütün operasyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Engin ANAK/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde jandarma ve polisin ayrı ayrı düzenlediği sahte tütün operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı. 2 depoya yapılan baskınlarda ise çok sayıda sahte tütün ele geçirildi.
    Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek' suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Şube ekipleri, Avsallar Mahallesi Akkaş Sokak'taki bir depoda nargile tütünü imal edildiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri belirlenen adrese baskın düzenleyerek 17 kilogram ile 5 bin 300 paket kaçak nargile tütünü, 3 hassas terazi, nargile tütünü yapımında kullanılan çok sayıda etiket, paketleme cihazı, sahte tütün yapımında kullanılan vakumlama cihazı, banyo küvetleri içerisinde 100 kilogram saf işlenmemiş nargile tütünü, 200 kilogram saf gliserin ve 200 kilogram toz şeker ele geçirildi. Olayla ilgili Rıdvan A. (36) gözaltına alındı. Şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
    DEPOYA BASKIN YAPILDI 
    Ayrıca Alanya Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerinin yaptığı kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonda Güllerpınarı Mahallesi Recepoğlu sokaktaki bir depoya baskın düzenlendi. Baskında 1400 adet doldurulmuş sigara, 40 kilogram gümrük kaçağı nargile tütünü, 206 bin 400 adet üzerinde bandrolsüz boş makaron, 840 bin adet de sahte makaron ele geçirildi. Polis olayla ilgili Çağlar A.'yı gözaltına aldı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow