hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sansar ve 2 karga yavrusu doğaya salındı

    Sansar ve 2 karga yavrusu doğaya salındı
    expand

    Sansar ve 2 karga yavrusu doğaya salındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Engin ANAK/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaralı halde bulunan sansar ve iki karga yakalanarak Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personelince tedavi edilip, yeniden doğaya bırakıldı.

    Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Doğa Koruma Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışmaları kapsamında, vatandaşların yaralı ihbarı yaptıkları sansar ve iki kargayı yakaladı. Tedavi ve rehabilite işlemleri tamamlanan 3 hayvan doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

    Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı, hayvanların vatandaşların ihbarı sonucunda yakalandığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan birisinin evinin bahçesine giren yavru sansarı aldık ve gerekli tedavileri uygulamaya başladık. Ardından ise rehabilite çalışmalarımıza başladık. Uzun bir tedavi sürecinin ardından yeniden özgürlüğüne kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık. Ayrıca 2 de yaralı yavru kargayı vatandaşlarımızın bize ulaştırması sayesinde hayatta tutmayı başardık ve doğaya yeniden kazandırdık. Milli Parklar Şefimiz Mevlüt Kodal ile birlikte onu da doğaya, ait olduğu ortama geri bıraktık" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow