hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'ya 300 bin çiçek

    Alanyaya 300 bin çiçek
    expand

    Alanya'ya 300 bin çiçek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Alanya'yı yaz sezonuna hazırlıyor. Park ve Bahçeler ekipleri sorumluluk alanı içerisindeki bölgelere 300 bin yazlık bitki ve çiçek dikti. İki ay önce dikilen çiçeklerin açmasıyla birlikte turizmin gözbebeği Alanya'yı çiçek kokusu sardı.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimine bağlı Park ve Bahçeler ekipleri, turizm sezonu ile birlikte Alanya'da yoğun bir çalışma içine girdi. Alanya merkez, Oba, Tosmur, Konaklı, Türkler başta olmak üzere, sorumluluk sahası içinde bulunan park, bahçe, yeşil alan, kaldırım, refüj ve yürüyüş yollarında Ocak ayı boyunca dikilen yazlık çiçekler kendini göstermeye başladı.

    MİS GİBİ ÇİÇEK KOKACAK

    Gruplar halinde çalışan ekipler, Alanya'da 300 bin çiçek ve bitkiyi toprakla buluşturdu. Mevsimlik bitki ve çiçekler Nisan ayı ile birlikte açınca Alanya'yı çiçek cümbüşü sardı. Bitki ve çiçek dikiminin yanı sıra Park ve Bahçeler ekipleri, sorumluluk alanı içinde bulunan yerlerdeki süs havuzlarının da bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Havuzların içinde temizlik yapan ekipler, aydınlatma sistemlerini elden geçiriyor. Bakım çalışmalarının ardından havuzlar özellikle geceleri Alanya'ya ayrı bir görünüm kazandıracak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow