hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alerji ve Dermatoloji Sempozyumu başlıyor

    Alerji ve Dermatoloji Sempozyumu başlıyor
    expand

    Alerji ve Dermatoloji Sempozyumu başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Eczacı Odası Akademisi'nin katkılarıyla birinci basamak sağlık hizmet sunucuları olan aile hekimleri ve eczacılara yönelik, 'Alerji ve Dermatoloji Sempozyumu' düzenlenecek.

    Antalya Aile Hekimleri Derneği (ANTAHED) tarafından, Antalya Eczacı Odası Akademisi'nin katkılarıyla 19 Ekim'de Alerji ve dermatoloji Sempozyumu düzenlenecek. Hotel Su'da gerçekleştirilecek sempozyum, Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Davut Arpa'nın moderatörlüğünde yapılacak.

    Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, konferans kapsamında aynı gün Antalya Eczacı Odası Ahmet Keleşoğlu Konferans Salonu'nda 9.30-12.30 saatleri arasında 'Alerji ve Majistral İlaçlar' başlığıyla birinci basamakta sık karşılaşılan ve dermatolojik rahatsızlıklarda kullanılan 'majistral preparatlar' başlığı ile eczacılara sunum yapacağını söyledi.

    Eczacılar tarafından laboratuvar ortamında doktor reçetesine göre hazırlanan, ambalajlanan ve etiketlenerek hastaya sunulan kişiselleştirilmiş ilaçlara 'majistral ilaçlar' dendiğini ifade eden Mehmet Ertekin, "Majistral ilaç, eczanelerde hazır bulunmayan fakat doktor tarafından reçeteye yazılmış formüle göre eczanelerde, eczacılar tarafından hazırlanan ilaçlara verilen isimdir. Eczacılar bu özelliklerinden dolayı ilaç yapma sanatkarı olarak da adlandırılırlar. Günümüzde pek çok ilacın müstahzar formları eczanelerde bulundurulmakta. Yapma ilaç denilen majistral formlar, reçete edilmediğinden bu kapsamdaki ilaçların yapımı giderek azalmıştır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow