hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alparslan Türkeş Bulvarı açılıyor

    Alparslan Türkeş Bulvarı açılıyor
    expand

    Alparslan Türkeş Bulvarı açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - BAŞKAN Hakan Tütüncü, zorlu coğrafi şartları yenerek inşa ettikleri Alparslan Türkeş Bulvarı'nın, şehir içi trafiğini rahatlatan ve bölgesine değer kazandıran bir yatırım olduğunu söyledi. Tütüncü, bulvarın resmi açılışını, Türkeş'in 23. ölüm yıl dönümü tarihi olan 4 Nisan'da yapacaklarını duyurdu.

    Kepez Belediyesi, Masa Dağı bölgesinin Kütükçü askeri alanının kuzey kısmında, büyük kayaları keserek inşa ettiği bulvarı, resmi açılışa hazırlıyor. Kepez Belediye Meclisi kararıyla MHP'nin merhum Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in adı verilen bulvarın, sıcak asfalt ve peyzajından sonra kaldırımı da yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü, Kütükçü ile Fevzi Çakmak mahallelerini kuzeyden bağlayan bulvarda 2 metre genişliğinde beton kaldırım çalışması gerçekleştirdi. Bulvar, aydınlatma ve şerit çizgileri çalışmalarının da yapılmasıyla açılışa hazır hale gelmiş olacak. Antalya manzarasının kuş bakışı görüldüğü bulvarın refüjüne, tüm illeri temsilen 81 zeytin ağacı dikilmişti. Uzunluğu 1200 metre, genişliği 30 metre olan 4 şeritli bulvara, 8 cm yüksekliğinde 6 bin 500 ton sıcak asfalt dökülmüştü.

    ANTALYA'NIN EN GÜZEL BULVARLARINDAN BİRİ

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Alparslan Türkeş Bulvarı'nda devam eden çalışmaları yakından takip ediyor. Fen İşleri Müdürü Ali Aslan ile bulvardaki çalışmaları kontrol eden Başkan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti:

    “Alparslan Türkeş Bulvarı, Antalya'nın en güzel bulvarlarından biri oldu. Kütükçü Mahallesi ile Varsak bölgesini bağlayan bu bulvar, hem bölgenin ulaşımını rahatlatacak hem de hemşehrilerimizin ulaşım konforunu artıracak. Bu bulvar, aynı zamanda bölgesine değer de kazandıracak. Zorlu coğrafi şartları yenerek açtığımız ve belediyenin kendi imkânlarıyla tamamladığımız bulvarın resmi açılışını, Alparslan Türkeş'in 23. ölüm yıl dönümü olan 4 Nisan'da yapacağız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow