hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altınova'nın çehresi parklarla güzelleşiyor

    Altınovanın çehresi parklarla güzelleşiyor
    expand

    Altınova'nın çehresi parklarla güzelleşiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde 30 yıldır beklenen imar planı yapılan Altınova bölgesi hizmette altın yılını yaşıyor. Değişimin başladığı bölge, yeşil alan parklarla farklı bir bölgeye dönüşüyor.
    Kepez Belediyesi'nin, yaklaşık 30 yıl süren imar planı sorununu çözmesinden sonra Altınova bölgesindeki mahallelerde değişim başladı. İmara uygun nitelikli konutların yükselmeye başladığı bölgenin yaşam kalitesi yol ve yeşil alan yatırımlarıyla artıyor. Altınova sakinlerine konforlu ve bir yaşam sunmak isteyen Kepez Belediyesi, bölgede hem imar yollarını açıyor hem de yeni yeşil alanlar oluşturuyor.
    ORTA MAHALLE'YE 2 PARK
    Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Altınova Orta Mahalle'ye 2 yeşil alan kazandırdı. Perge ve Erdem sokakları arasında 1853 metrekare alan üzerinde yeşil alan oluşturuldu. Çim ekilen alana 5 adet yetişmiş zeytin ağacı dikildi, açık hava spor aletleri de yerleştirildi. 
    23 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
    Diğer mahalle parkı da Yüce Sokak ile Dündar Sokak kesişimin de 3 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Çocukların oyun, büyüklerin dinlenme ve sosyal aktivite alan ihtiyacını karşılayan parka, üzeri kapalı ve açık ahşap oturma mobilyaları, zemini kauçuk olan çocuk oyun alanları, açık hava spor aletleri ile yürüyüş alanı konuldu. Çim ekilen parka, çeşitli türde bitki ve ağaç fidanı da dikildi. Başkan Tütüncü döneminde Altınova Orta Mahalle'de inşa edilen 6 parkla birlikte 23 bin metrekare yeşil alan oluşturuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow