hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Annelere okuma yazma sertifikası

    Annelere okuma yazma sertifikası
    expand

    Annelere okuma yazma sertifikası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Antalya Yetimine Sahip Çıkıyor Projesi kapsamında oku yazma eğitimi alan annelere sertifikalarını verdi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan okuma yazma seferberliği devam ediyor. Antalya Yetimine Sahip Çıkıyor Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen yetim anneleri için açılan kursa katılıp başarıyla eğitimlerini tamamlayan 9 anneye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu ile Antalya Milletvekili Mustafa Köse'nin eşi Ünzile Köse de katıldı. Annelere sertifikalarını veren Sevim Karaloğlu başarılarının devamını diledi.

    ANNELERE, ÇOCUKLARLA İLETİŞİM SEMİNERİ

    Sertifika töreninin ardından Sevim Karaloğlu, anneler için verilen çocuklarla iletişim seminerine katıldı. Kepez Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde görevli Aile Danışmanları Özgür Akça Düvel ve Nebahat Yakışıklı, iki haftada bir annelere çocuklarla olan iletişimlerini daha sağlıklı yürütebilmeleri adına seminer veriyor.

    Antalya Yetimine Sahip Çıkıyor Projesi kapsamında 486 aile ve 1054 çocuğun eğitim ve sağlık takipleri yapılıyor. Eşi vefat ederek yalnız kalan annenin çocuğunu yetiştirirken yaşayabileceği zorluklar göz önünde bulundurularak anneye çocuğun eğitimi ve evinin geçimi ile ilgili destek veriliyor. 'Güçlü anneler güçlü çocukları; güçlü çocuklar güçlü yarınları oluşturur' fikriyle yola çıkılan projede annelerin eğitim düzeyini artırıp ekonomik güçlükleri aşabilecek donanımda olmalarına ön ayak olabilecek çalışmalar da düzenleniyor.

    Diğer yandan proje kapsamında, okuma yazma öğrenen 9 anne ile ilköğretim diploması olmayan 2 anneye daha 2. etap kurs açılacak. Kurs sonrasında başarılı olan annelere diploma verilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow