hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Bilim Söyleşileri'nde eğitim sistemi ele alındı

    Antalya Bilim Söyleşilerinde eğitim sistemi ele alındı
    expand

    Antalya Bilim Söyleşileri'nde eğitim sistemi ele alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Antalya Bilim Söyleşileri'ne katılan Doç. Dr. Memduh Sami Taner, çocuk ve gençlerin sorgulayan, yorumlayan ve irdeleyen bir eleştirel düşünce yaklaşımıyla, bir dünya vatandaşı olarak eğitilmesi gerektiğini söyledi.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde Antalya Bilim Söyleşileri'ne devam ediyor. Bilimsel, kültürel ve eğitsel konular üzerine gerçekleşen katılımcıların büyük beğenisini topluyor. Antalya Bilim Söyleşilerinin bu haftaki konuğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Memduh Sami Taner oldu. Söyleşide bireyin eğitim serüveninde ailenin ne tür katkıları yapabileceği, mutlu öğrenme metotlarıyla bireyin okul sistemiyle, derslerle ve öğrenme faaliyetleriyle nasıl sorunsuz buluşturulabileceği anlatıldı.

    GENÇLERİMİZ DÜNYA VATANDAŞI OLARAK YETİŞTİRİLMELİ

    Eğitimin yaşam boyu süren bir yolculuk olduğu ifade eden Doç. Dr Memduh Sami Taner, şunları söyledi: "Çocuk ve gençlerin sorgulayan, yorumlayan ve irdeleyen bir eleştirel düşünce yaklaşımıyla yetiştirilmesi gerekmektedir. Bireyin gözlem becerisini öne çıkaran astronomi etkinlikleri bilim eğitiminde oldukça önemlidir. Bu yüzyılın ilk yirmi yılı geride kalırken çocuk ve gençlerin nitelikli bir şekilde ve bir dünya vatandaşı olarak eğitilmesi gerekmektedir."

    KÖY ENSTİTÜLERİ DÜNYA'YA ÖRNEKTİ

    Türkiye'ye 1924 ve 1945 yıllarında gelen ünlü eğitim bilimci John Dewey'in eğitim sistemimize ilişkin raporuna değinen Taner, “Dewey, 1945'te ülkemize geldiğinde köy enstitülerine gider ve çok etkilenir. Amerika'ya döndüğünde basına 'Benim düşlediğim okullar Türkiye'de Köy Enstitüsü olarak kurulmuştur. Tüm Dünyanın bu okulları görüp eğitim sistemini, Türklerin kurduğu bu okulları göz önünde bulundurarak yeniden yapılandırması isabet olacaktır' demeci vermiştir. Dewey'in bu demecine bakarak o dönemde köy enstitülerimizin ne kadar önemli bir işe imza attığını açık bir şekilde görebiliriz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow