hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Birey Ortaokulu kültür gezileri başladı

    Antalya Birey Ortaokulu kültür gezileri başladı
    expand

    Antalya Birey Ortaokulu kültür gezileri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Birey Ortaokulu sosyal bilgiler dersi kapsamında öğrencilerin yaş gruplarına uygun kültür gezilerine başladı. Müze ve ören yerleri ile gezilere başladıklarını söyleyen Birey Okulları Kurucusu Ali Uğur "Öğrencilerimizi bu anlamda sanatsal ve tarihi eserlerin korunmasında bilinçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

    Birey Ortaokulu olarak sosyal bilgiler dersi kapsamında öğrencilerin yaş gruplarına uygun müze ve ören yeri gezilerine başladıklarını ifade eden Birey Okulları Kurucusu Ali Uğur şunları söyledi: "Bireyler, büyüme sürecinde içine doğduğu toplumun maddi ve manevi bütün unsurlarını kültürlenme dediğimiz süreç ile öğrenir. Bu süreç bireyin gelecekteki değer yargılarını ve inançlarını büyük ölçüde şekillendirir. Çocuğun ait olduğu toplumun kültürel değerlerinin aktarılmasında müzeler, tarihi mekanlar ve bu mekanların ziyaretleri büyük yer tutar. Bu çerçevede Birey Okulları kültür gezilerine başladı."

    Öğrencileri sanatsal ve tarihi eserlerin korunmasında bilinçlendirmenin önemini vurgulayan Uğur, şöyle konuştu: "Bu alanların koruma merkezi olmalarının dışında toplumların belleği olduğu bilinci ile 5. sınıf öğrencilerimiz ile Antalya Oyuncak Müzesi ve Kaleiçi yapıları, 6. sınıf öğrencilerimiz ile Antalya Arkeoloji Müzesi ve 7. sınıf öğrencilerimiz ile Termessos antik kenti ziyaretlerini gerçekleştirdik. Her kesimden insanı çeken, eğiten ve iyi vakit geçirmesini sağlayan birer kültür merkezi olan bu tarihi Antalya yapılarını sosyal bilgiler dersi kapsamında öğrencilerimiz öğretmenlerinden dinleyerek bu kültür değerleri hakkında bilgiler edindi. Yaşadığımız bölgenin kültürel gelişimini yerinde ziyaret ederek deneyimleyen öğrencilerimiz dünya tarihi açısından yaşadıkları bölgenin değerini keşfetti."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow