hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya DOB 'Afife'yi sahneledi

    Antalya DOB Afifeyi sahneledi
    expand

    Antalya DOB 'Afife'yi sahneledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulu 'Afife' balesini tekrar sahneleyecek.
    Antalya DOB, geçen sezon prömiyerini gerçekleştirdiği ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulu 'Afife' balesini Haşim İşcan Kültür Merkezinde 2 Mart Cumartesi saat 15.00'te tekrar sahneleyecek.
    Libretto ve koreografisi Beyhan Murphy'ye ait olan eserin, müzikleri Turgay Erdener tarafından düzenlendi. Antalya DOB orkestrasını Hakan Kalkan'ın yönettiği gecede, balenin dekoru Adnan Öngün, kostümü Bahar Korçan, ışığı Beyhan Murphy ve Taner Aydın tarafından hazırlandı.
    Afife'nin kendi gözünden hayatının dört dönemini içeren ve bu dönemlerin dört ayrı dansçı tarafından canlandırıldığı eserde Afife, heyecan, zorluk ve aşk dolu bir 'geçmişe dönüş' yolculuğuna çıkar. Kendisi, terk-i diyar eylemiştir ama başarısı, günümüze kadar yüzlerce belki binlerce kadını etkilemiş ve Türkiye'nin sahne hayatında bir mihenk taşı olmuştur.
    İki perde olarak sahnelenen eserde "Afife" rolünü Selin Berkmen, "Altın Afife" rolünü İstanbul DOB sanatçısı Zuhal Karaca, "Kırmızı Afife" rolünü Esra Taner, "Mor Afife" rolünü Öykü Ertürk, "Gümüş Afife" rolünü Iaroslava Volkova, "Ziya" rolünü Artur Ivanov, "Nazır" rolünü Burak Özbek, "Dr. Suat" rolünü Umut Çaltekin ve "Selahattin Pınar" rolünü Tolga Burçak canlandıracak.
    Fiyatları 10, 30 ve 40 TL arasında değişen ve 9 Mart'ta tekrar sahnelenecek olan eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden de temin edilebilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow