hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya DOB'da 20'nci yıl coşkusu

    Antalya DOBda 20nci yıl coşkusu
    expand

    Antalya DOB'da 20'nci yıl coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 20'nci kuruluş yıldönümünü özel bir gala gecesi ile kutlayacak. 5 Nisan Cuma akşamı saat 19.00'da gerçekleştirilecek '20. Yıl Gala Gecesi', iki bölümden oluşacak.

    Gecenin birinci bölümünde Antalya DOB dansçıları, koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait olan Dört Mevsim 'Kış' ve Danzon eserlerini sahneleyecek. İki bale arasında Antalya DOB'un kuruluşundan bu yana gelişiminin anlatıldığı bir projeksiyon gösterimi yapılacak.

    Gecenin ikinci bölümünde ise Antalya DOB solistleri, korosu ve orkestrası Antalyalı sanatseverler ile buluşacak. G. Verdi, V. Bellini, A. Dvorak, R. Wagner, G. Donizetti, A. Borodin, G. Puccini, R. Leoncavallo ve F. Cilea'ya ait 20 parçanın seslendirileceği konserde Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samuil yönetirken, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. Soprano Esra Abacıoğlu Akcan, Aslı Ayan, Sevinç Bilgin, Burcu Bükem Kuru, Nurdan Küçükekmekçi ve Sema Çavuşoğlu Suna, mezzo-soprano Sibel Kızılateş ve Medine Tuganova, tenor Koray Damcıoğlu, Devrim Demirel ve Göksay Yaran, bariton Umut Tarık Akça, Serhat Konukman, Tamer Peker ve Melih Tepretmez, bas Can Kocaay ve Engin Suna'nın solist olarak sahne alacağı konserin başkemancısı ise Barış Öğüt.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow