hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya DOB'dan Barok konseri

    Antalya DOBdan Barok konseri
    expand

    Antalya DOB'dan Barok konseri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Barok Müzikten Türk Müziğine' konseri ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.
    Antalya DOB, 14 Ocak Salı saat 20.00'de uzun süre hafızalardan silinmeyecek 'Barok Müzikten Türk Müziğine' konseri ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. 16. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan bir repertuvarın seslendirileceği konserin müzik düzenlemelerini Sonat Serbest, sahne düzenlemesini ise Esra Serbest yaptı. İzmir DOB sanatçısı Ebru Kaptan ve TRT Antalya Radyosu sanatçısı Tayfun Yönlü'nün solist olarak sahne alacağı konserde sanatseverler doğu-batı arasında uzanan bir köprüde sanatsal bir yolculuğa çıkacak.
    Barok dönem müziğindeki duygu yoğunluğu, dinamik yapı ve gürlük gibi unsurların Türk Müziğinde karşılığını bulacağı gecede orkestra sanatçıları Fahrettin Arda ve Sibel Aydın (Keman), Sonat Serbest (Viyola), Pelin Baysal Ateşok (Viyolonsel), Işık Kadir Kesin (Kontrabas), Gamze Yönlü (Klasik Kemençe), Ali Hordacı (Kanun), Zehra Özçelik (Ud), Atahan Kaya (Gitar), Ufuk Soygürbüz (Obua), Arda Serindağ (Klarinet), Oğuz Kaan Birhekimoğlu (Ney), Burak Tartop (Perküsyon) ve Metin Kiper (piyanist)  Antalyalı sanatseverlere unutamayacakları bir akşam yaşatacak.
    Fiyatları 15 ile 30 TL arasında değişen konserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden de temin edilebilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow