hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Döşemealtı'na sağlık yatırımı

    Antalya Döşemealtına sağlık yatırımı
    expand

    Antalya Döşemealtı'na sağlık yatırımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesine yapılması planlanan ve projesi 2018 yılında tamamlanan 100 yataklı devlet hastanesinin inşaat ihalesi 24 Temmuz'da yapılacak.

    Antalya, nitelikle bir sağlık kurumuna daha kavuşuyor. Sağlık alanında yapılan yatırımların bir yenisi Döşemealtı ilçesinde hayata geçirilecek. Çıplaklı Mahallesi'nde 29 bin 758 metrekare alan üzerine yapılacak olan Döşemealtı Devlet Hastanesi'nin inşaat ihalesi 24 Temmuz günü yapılacak. Sağlık alanında büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyen AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "Son 18 yılda sağlık alanında çok büyük yatırımlar yapıldı. Sabah namazı ile hastane kuyruklarına giren vatandaşlarımız, şimdi evinden randevusunu alıp modern hastanelerde tedavi oluyor. Günlerce ilaç alabilmek için bekleyen halkımız şimdi istediği eczaneden ilacını alıyor" dedi.

    Yapılan modern hastanelerin öneminin geçtiğimiz birkaç ay içerisinde çok daha iyi görüldüğünü ifade eden Taş, koronavirüs sürecinde dünyanın en gelişmiş ülkelerinde sağlık sisteminin çöktüğünü, ABD, Fransa, İtalya, İspanya başta olmak üzere birçok ülkenin vatandaşına sağlık hizmeti veremez duruma geldiğini söyledi. Taş, "Ülkemizde ise salgın sürecinde ne yoğun bakım ne de yataklı hastalarımızda hiçbir sıkıntı yaşamadı. Fedakar sağlık çalışanlarımızın gayretleri sayesinde bu süreci çok başarılı bir şekilde atlattık, atlatıyoruz" diye konuştu.

    Antalya'ya son yıllarda yapılan sağlık yatırımlarıyla vatandaşların en iyi sağlık hizmetine kavuştuğunu belirten İl Başkanı Taş, Döşemealtı Bölgesi'nin ihtiyacı olan devlet hastanesinin inşaat ihalesinden hemen sonra çalışmalara başlanacağını ve hastanenin en kısa zamanda tamamlanarak, halkının hizmetine sunulacağını ifade etti.

    Döşemealtı Devlet Hastanesi hakkında bilgi veren İl Başkanı Taş şöyle konuştu:

    "Hastane 100 hasta yataklı olarak planlandı. 33 çift yataklı oda, 34 tek yataklı oda, 24 yoğun bakım yatağı (erişkin 12, yenidoğan 12 adet) planlanan hastanede ayrıca 5 hemodiyaliz yatağı, 4 palyatif yatağı, 2 mahkum yatağı ile toplam 135 yatakla hizmet verecek. Hastane 34 bin 300 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 1 lokal ameliyathane ile toplam 4 ameliyathane, 40 poliklinik odası, 5 diş ünitesi, 5 röntgen cihazı, 3 ultrason, 1 MR ile hizmet verecek. Hastanede, 10 adedi engelli olmak üzere, 105 adet açık ve 197 adet kapalı, toplam 302 araçlık 9.920 metrekarelik otopark yer alacaktır"

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow