hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya İl Salgın Denetim ihbar hattı kuruldu

    Antalya İl Salgın Denetim ihbar hattı kuruldu
    expand

    Antalya İl Salgın Denetim ihbar hattı kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele amacıyla yürütülen denetim faaliyetlerinin, tek elden yürütülmesi için her türlü şikâyet ve ihbarın yapılabileceği Antalya İl-İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) kuruldu.

    Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ve Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Cenker Ateş'in koordinasyonlarıyla kurulan İSDEM, 112 Acil Yardım Çağrı Merkezi'nde 7/24 hizmet verecek. İhbar hattına gelen her türlü çağrı İSDEM üzerinden mahalle denetim ekiplerine ulaştırılacak. Mahalle denetim ekipleri, kamu kurum ve kuruluşlarından, yerel yönetim ve kolluk birimleri personellerinden, okul müdürleri ve öğretmenlerden, din görevlilerinden, muhtar ve azalarından, apartman ve site yöneticileri temsilcilerinden olmak üzere, en az 5, en fazla 11 kişiden oluşuyor.
    Koronavirüs tedbirlerine uymayan kamu kurum ve kuruluşlar, özel işletmeler, tedbirlere aykırı toplu eğlence etkinlikleri (düğün, asker uğurlama, piknik) düzenleyenler, koronavirüs tanısıyla evde tedavi ve  izolasyon kararına riayet etmeyerek halk sağlığını tehlikeye atan kişiler, 112 acil çağrı merkezi üzerinden ihbar edilebilecek. Gelen ihbarlar İSDEM üzerinden mahalli denetim ekiplerine ulaştırılacak. İhbarın gerçekliğine göre önce uyarı cezası, ikinci ihbarda idari para cezası, tedbirlere uymama konusu suç teşkil eden eylemlere ilişkin ise, TCK'nın 195. Maddesi uyarınca gerekli adli işlemler uygulanacak.
    İhbarda bulunan kişiye de yapılan işlemler hakkında bilgi verilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow