hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Köy Pazarı, kapılarını açıyor

    Antalya Köy Pazarı, kapılarını açıyor
    expand

    Antalya Köy Pazarı, kapılarını açıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, kentin kırsal kesimlerinde tarımsal ve hayvansal üretime destek veren kadınlar için kurduğu, 'Antalya Köy Pazarı',  normalleşme kuralları çerçevesinde 14 Haziran Pazar günü  kapılarını yeniden aralıyor.
    Türkiye'nin ilk kadın köy pazarı olma özelliği taşıyan Antalya Köy Pazarı'ndaki faaliyetlere koronavirüs (Covid-19) salgınını önleyici tedbirler kapsamında geçici süreyle ara verilmişti. 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber Antalya Köy Pazarı da, çiftçi ve girişimci ile tüketicilere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Kepez Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl doğal ürünlere ulaşmak isteyenler için ParkFuntastic'te kurduğu  ve sadece kadın üretici ve satıcıların satış yapabildiği pazar, 14 Haziran Pazar günü normalleşme kuralları çerçevesinde açılıyor. 
    PAZARA KONTROLLÜ GİRİŞ
    Kepez Belediyesi tarafından pandemiye karşı alınacak önlemler kapsamında, Antalya Köy Pazarı'na giriş ve çıkışlar belirlenen alanlardan kontrollü olarak yapılacak. Pazar alanına girişte eller dezenfekte edilecek, maskesiz kimse içeriye alınmayacak. Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından da Antalya Köy Pazarı'nda sık sık maske kontrolü yapılacak ve maskesiz vatandaşlar uyarılarak, maske takmaları sağlanacak. Satış tezgahları 3 metre kuralına göre kurulacak, alış verişlerde ise sosyal mesafe kurallarının uygulanması sağlanacak. Ürünlerin seçilmesine izin verilmeyecek, satış görevlilerinde mutlaka maske ve eldiven bulunacak.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow