hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya manzaralı bulvara seyir terası

    Antalya manzaralı bulvara seyir terası
    expand

    Antalya manzaralı bulvara seyir terası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımı devam eden Varsak- Masa Dağı yolunda incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, "On binlerce kamyon hafriyat kullanarak ve adeta iğne ile kuyu kazarak önemli bir yol projesini gerçekleştiriyoruz. Yolun şehir merkezinin görüldüğü alanına da seyir terası yapacağız" dedi.
    Kepez Belediyesi, kendi imkânlarıyla Masa Dağı bölgesinde bulvar açma çalışmalarını sürdürüyor. Varsak bölgesini, Masa Dağı güzergâhından Antalya Bulvarı'na bağlayacak olan yolun, doğu ve batı bölümlerini açabilmek için iş makineleriyle büyük kayaçlar kırılırken, derin vadiler de hafriyatla dolduruluyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ilçenin en önemli yol yapım şantiyesi olan Varsak- Masa Dağı yolunda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Vadi tabanını hafriyatla doldurulması çalışmasını bir süre izleyen Başkan Tütüncü, yolun yapımı hakkında bürokratlarından bilgi aldı. Başkan Tütüncü, "Varsak bölgesini, Masa Dağı'na buradan da Antalya Bulvarı'na bağlayan bir yol inşa ediyoruz. Varsak ile Masa Dağı arasında doğrudan ulaşımın sağlanabildiği bir yol yoktu. Mahallelerin, evlerin, kimi zaman tarlaların, bahçelerin ve taşlık alanların arasında geçen daracık yollardan Varsak ile Masa Dağı arasında ulaşım sağlanabiliyordu. Bu problemi ortadan kaldırmak için önemli bir proje geliştirdik. On binlerce kamyonluk hafriyat kullanarak adeta iğne ile kuyu kazar gibi çok önemli bir yol projesini gerçekleştiriyoruz" dedi.
    MASA DAĞI'NA YEŞİL DOKULU BULVAR
    Başkan Hakan Tütüncü, dolgu çalışması sonucu oluşan yol harici alanlara seyir terası yapacakları belirterek, "Varsak- Masa Dağı yolunun şehir merkezinin kuş bakışı görülebildiği alanına güzel seyir terası yapacağız. Yol çalışmasıyla trafiği rahatlatırken, oluşturacağımız güzel yeşil dokuyla da hemşehrilerimizin gündüz ya da akşam saatlerinde ve gün batımında Antalya'nın eşsiz manzarasının güzelliğini seyredebilecekleri yaşam alanları üretiyoruz" ifadesini kullandı.
    Bu yıl içerisinde yapımı tamamlanması planlanan Varsak-Masa Dağı yolu, şehrin iki yakası arasındaki bulvarı bağlayacak. Şehir içi ulaşımının rahatlamasına katkı sağlayacak olan uzunluğu 3 bin metre, genişliği 20 metre olan yol, Masa Dağı üzerinden batıdaki Antalya Bulvarı ile doğudaki Süleyman Demirel Bulvarı arasında ulaşım imkânı sağlayacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow