hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Müzesi, opera şarkılarıyla yankılandı

    Antalya Müzesi, opera şarkılarıyla yankılandı
    expand

    Antalya Müzesi, opera şarkılarıyla yankılandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) başlatılan 'Müzede Opera' konserine izleyici ilgisi arttı. Tarih kokan müze, dünyaca ünlü bestecilerin eserlerine bir kez daha ev sahipliği yaptı, opera şarkılarıyla yankılandı.

    Roma dönemine ait tanrı, imparator, imparatoriçe ve mitolojik kahramanları simgeleyen heykel ve lahitlerin yer aldığı Antalya Müzesi'nde gerçekleşen Mart ayı konserinde Antalya DOB sanatçıları piyanist Metin Kiper, soprano Aslı Ayan, soprano Sevinç Bilgin, tenor Devrim Demirel, bas Şafak Güç, sahne aldı.

    ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ

    Solist sanatçılar Aslı Ayan, Sevinç Bilgin, Devrim Demirel, Şafak Güç, müzik tarihinin en büyük dehalarından olan dünyaca ünlü besteciler Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Claude Debussy, Rodolfo Falvo, Emmerich Kalman, Luigi Arditi’nin eserlerini Metin Kiper’in piyanosu eşliğinde opera dilinde yorumladı.

    SANATÇILARA ALKIŞ YAĞDI

    'Herakles' gibi birçok heykel ve lahitlerle geçmiş tarihe ışık tutan Antalya Müzesi opera şarkılarıyla çınlarken izleyiciler de keyifli anlar yaşadı. Sahneye çıkan çocuklar opera sanatçılarının etrafında dans etti. Solistler izleyicilerin alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow