hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Polisi'nden kaçak akaryakıt operasyonu

    Antalya Polisinden kaçak akaryakıt operasyonu
    expand

    Antalya Polisi'nden kaçak akaryakıt operasyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Polisi, geri dönüşüm fabrikalarında kaçak akaryakıt üreten çete üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Antalya'nın yanısıra 3 kentte 12 ayrı adrese yapılan baskında 94.500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi, 10 kişi gözaltına alındı.

    Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin her türlü kaçak üretim ve mala yönelik operasyonları aralıksız sürüyor. Antalya Polisi, bir ihbar üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde akaryakıt kaçakçılığı yapan kişileri takibe aldı.

    AKARYAKITI KİMYASAL İŞLEM SONRASI PİYASAYA SÜRÜYORLAR

    Antalya Polisi'nin 3 aylık takibinde, şebeke üyelerinin kaçak akaryakıt hammaddesini toplayıp kamyonlarla Uşak'da bir geri dönüşüm fabrikasına gönderdiğini belirledi. Polis, toplanan akaryakıtın fabrikada kimyasal işlemlerden geçirilip satışa hazır hale getirildiğini ve ülkenin dört bir yanına gönderilerek haksız kazanç elde edildiğini belirledi. Başsavcılığın talimatıyla Antalya'da 7 adres ile Manisa, Uşak ve Ankara illerinde 5 ve bir geri dönüşüm fabrikasına baskınlar düzenledi. Yapılan aramalarda toplam 94.500 litre kaçak akaryakıt ürünü ele geçirilirken 10 şüpheli kişide gözaltına alındı.

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, kaçak akaryakıt imalatı ile ilgili "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu" kapsamında soruşturmayı sürdürüyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow