hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da 14 okul depreme dayanaksız çıktı

    Antalyada 14 okul depreme dayanaksız çıktı
    expand

    Antalya'da 14 okul depreme dayanaksız çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da okullarda yapılan deprem tetkikleri sonucu, dayanıksız olduğu tespit edilen 14 okulda yıkım gerçekleştirilecek.
    Antalya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, eğitim kurumlarının ve eklentilerinin deprem tetkik çalışmaları sonucunda Antalya merkez ve ilçelerinde yer alan 14 okulda 20 eğitim yapısının boşaltılacağı duyuruldu. Okullarda eğitim- öğretim gören öğrencilerin, geçici olarak çevre okullara yönlendirildiği kaydedildi. Boşaltılan bazı okullarda ise ikili eğitim- öğretim sistemine geçileceği açıklandı.
    Valilik, öğrencilerin eğitim öğretim ortamları için her türlü tedbirin alındığını ve gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.  Açıklamada, öğrencilerin 10 Şubat 2020 Pazartesi gününden itibaren planlanan okul ve dersliklerde eğitim- öğretime devam edeceği vurgulandı.
    BOŞALTILMA KARARI ALINAN OKULLAR
    "Kemer'de Göynük Ortaokulu A ve B blok, Kepez Yenimahalle Ortaokulu A ve B blok, Kepez Göçerler İlkokulu A blok, Konyaaltı Çakırlar İlkokulu B blok, Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi A ve B blok, Serik Tekeli Ortaokulu A, B ve C blok, Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Lisesi, Serik Orhan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Döşemealtı Yeniköy Ortaokulu, Finike İsmail Erol İlkokulu, Muratpaşa Bahaeddin Güney Kız Teknik Mesleki Lisesi A ve B blok, Muratpaşa Namık Kemal Ortaokulu B blok, Muratpaşa Hacı Hafize Hakkı Saygan İlkokulu, Korkuteli Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow