hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya’da av dönemi bıldırcın avıyla başlıyor

    Antalya’da av dönemi bıldırcın avıyla başlıyor
    expand

    Antalya’da av dönemi bıldırcın avıyla başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 2020- 2021 av dönemi, 22 Ağustos’ta bıldırcın, üveyik, ekinkargası, leşkargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlıyor.
    Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2020- 2021 av döneminin 22 Ağustos tarihinde başlayacağı bildirildi. Merkez Av Komisyonu’nun, av döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esaslarını belirlediği ve kararın 12 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlandığı kaydedildi.  
    Açıklamada, Merkez Av Komisyonu’nun avın açılış ve kapanış tarihlerini, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini, avlanma günlerini, avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini, mücadele amaçlı avlanma usulünü belirlediği ifade edildi. 
    Avlanmanın Antalya’da 22 Ağustos’ta bıldırcın, üveyik, ekinkargası, leşkargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı açıklanırken, alınan karar uyarınca çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde av yapılabileceği bildirildi.
    Ayrıca yaban domuzu avının ilave olarak salı günü de yapılabileceği ifade edilirken, avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerektiği de ifade edildi.
    Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarında avlanabilecekleri vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow